2. toukokuuta 2013

Koiramainen vappu

Meillä vappua ei vietetty perinteisesti. Kuitenkin vappuaattona me kävimme vappumarkkinoilla kämppiksen kanssa mukanamme Kiira ja Viena. Kiira pääsi pitkästä aikaa ihmisten ilmoille. Se itse asiassa yllätti minut käyttäytymällä poikkeuksellisen hyvin. Ilmeisesti kaikki se pentuna tehty sosialistaminen (viikottainen kaupungilla ravaaminen) alkaa viimeinkin nyt näkyä. Kiira oli aivan kotonaan kaiken sen ihmisvilinän ja puheensorinan keskellä. Se pystyi täysin ongelmitta ottamaan myös pari pätkää tokoa.

Pakko myös hehkuttaa sen verran, että Kiira ei edes reagoinut pelottaviin vappupallojen myyjiin tai vappupaukkujen pamauksiin. Uskomatonta. Toisaalta ainahan minä olen tiennyt, että Kiira ei ole luonteeltaan mitenkään erityisen arka, se vain on reaktioherkkä, epäluuloinen ja pidättyväinen. Koskaan se ei ole ääniä tai alustoja pelännyt. Se saattaa kyllä hätkähtää, ja pehmeänä muistaa pitkään, mutta toimintakyky ei kovinkaan usein katoa. 

Toisin sanoen en usko, että voin Kiiran edistymisestä täyttä kunniaa ottaa vaan luulen, että myös kypsymisellä ja kasvamisella on ollut vaikutusta. Murrosikä väistyy. Ailahteleva hormonitoiminta ei enää sekoita epävarman koiran päätä entisestään - todellinen luonne alkaa paljastua nuoruuden epävarmuuksien alta. Ja Kiirastahan on kasvanut todella kiva koira! Se saikin rauhallisella käytöksellään paljon kehuja vappumarkkinoilla. 


Vappupäiväkin oli menoa täynnä päätapahtuma Collieyhdistyksen järjestämät mätsärit Sahaajankadulla. Mukana kyydissämme oli ihmekoirat Laika ja Loltsi ja mätsäreissä törmäsimme myös belgipoikiin Sinisteriin, Deimokseen ja Zeukseen eli kavereita riitti koko päiväksi. Mätsäreissä Kiira oli SIN3 huonosta päivästään huolimatta, mutta muuta sijoittumista ei meidän kokoonpanollemme tullut, vaikka mielestäni ihana Viena olisi ansainnut reippaudellaan ruusukkeen.


Mätsäreiden jälkeen olikin sitten vuorossa riehumista belgiporukalla Firalla. Belgiporukassa Kiira ottikin tämän kesän ensimmäiset uintiliikkeet hyytävän kylmässä vedessä. Kaksi kertaa se pallon haki uimalla, mutta koska vesi oli sen verran kylmää, ei se sen enempää tahtonut uida. Ihan hyvä vain. Vaikka Kiira ei kovin helposti palele, ei sen varmasti ole hyvä viettää koko päivää jäävedessä.


Sitten vielä illalla lähdimme ulkoiluttamaan kiharoita (Prinssi, Samba ja Laika) Haarajoen hiekkakuopalle.  Kaikki tulivat ihan kivasti juttuun vaikka puuhasivatkin pääasiassa omiaan. Prinssi löysi kaikki lätäkön kuolleet kalat ja kieriskeli niissä oikein antaumuksella. Samba puolestaan keskittyi ohikiitävän Laikan metsästykseen ja kovaääniseen kiroilemiseen. Sanoisin siis kiharoillani olleen kivaa.


Sellainen perus koriaharrastajan vappu meillä. Mites te muut olette vappunne viettäneet? Pakko sanoa, että kun viimeinkin pääsin kotiin illalla, olin todella väsynyt, mutta koska edessä oli noin tuhannen kuvan läpikäyminen, ei nukkuminen ihan heti tullut kysymykseen. Seikkailkaa siis etsimään enemmän kuvia Kiharagalleriaan.

2 kommenttia:

 1. Viimeisessä kuvassa valo rajaa kivasti pikkukoiran :) Se on kyllä aina kivaa, kun huomaa koirasta kasvaneen helpon kaverin, jonka voi viedä vähän sinne sun tänne ilman hämminkiä.

  Onnea mätsärimenestyksestä! Sikäli kuin niistä jotain ymmärrän, niin SIN3 on hyvä tulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän yleensä välttää kaikenlaisia suuria kiveen hakattuja julistuksia Kiiran luonteesta, kun tuntuu vähän siltä, että tällaisen nuoren koiran luonne ailahtelee vähän sinne tänne. Enkä aina oikein osaa arvioida kuinka paljon koiran edistymisestä täytyy kiittää itseään ja kuinka paljon luonnetta. Mutta ainakin vappumarkkinoilla Kiira käyttäytyi nätisti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.