18. toukokuuta 2013

Ja askel taaksepäin


Juuri kun olin viimeinkin uskaltautunut laittamaan ilmoa menemään virallisiin tokokokeeseen, joudunkin ottamaan askelen taaksepäin, sillä Kiira päätti olla täysin eri mieltä tulevasta kisaurasta. Kiira aloitti  nimittäin juoksunsa. Tämä tarkoittaa sitä, että jouduin perumaan tokokoneen 25. päivä, enkä pääse toukokuuksi ohjatulle tokokurssille. Toko jää siis kaikinpuolin tauolle. Harmittaa. Varmaan menee nyt sitten heinäkuulle ennen kuin pääsemme korkkaamaan tokouramme kunnolla.

En minä sinänsä kauheasti ole tokoillut Kiiran kanssa viime aikoina. On ollut vähän inspiraation puutetta ja varmaan koejännityksen takia olen vältellyt treenaamista. Eilen illalla kävimme kuitenkin pitkästä aikaa treenaamassa ihan kunnolla vaikka koesuunnitelmat nyt sitten vivästyvätkin. Myöhäiet kello yhdeksän iltatreenit menivät hämmästyttävän hyvin. Kiira seurasi kuin unelma ja leikki innoissaan hallissa.

Teimme Kiiran kanssa myös hyppyä, putkea ja kokeilimme matalaa A-estettä. Minulla ei ole mitään agilitysuunnitelmia Kiiralle, mutta putki ja hyppy löytyvät myös rallypuolelta, joten niihin tutustuminen ei varmasti ole pahitteeksi. Meidän lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muutenkin kaikenlaiset hassut ja turhat kesäharrastukset. Jälkeä olemme esimerkiksi kokeilleet. Siitä kirjoittelen varmaan myöhemmin.

Ainoa lähitulevaisuuden tapahtuma Salon ryhmänäyttely 8.6. Toivottavasti juoksut siihen mennessä ovat loppuneet tai toivottavasti ainakaan silloin ei ole tärppipäivät. En haluaisi niitäkin näyttelyitä perua, mutta varmaan on vähän katsottava miten haahuksi juoksut Kiiran tekevät, sillä turha sinne kehään on mennä maata haistelemaan. Miten te muut narttujen omistajat olette tehneet juoksujen yllättäessä?

6 kommenttia:

 1. Juoksujen aikaan käytiin näyttelyssä ihan niinkuin ennenkin, näyttelyynhän saa juoksuisen viedä. Näyttelypaikalla pidin pöksyjä, jottei näillä turkki likaantuisi ja jotta urostenomistajat osaisi pysyä kaukana ja muutenkin vältin koiran turhaa liikuttamista näyttelypaikalla, jotta pojille olisi mahdollisimman vähän harmia.
  En usko, että agiesteiden kokeilusta on mitään haittaa, vaikkei agiin olisi suunnitelmia. Omillani opetan vaikka verijälkeä, jos sille päälle satun, kaikki puuha on koiralle hyväksi, vaikkei olisi mitään tavoitteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verijälkeä olisikin hauska kokeilla... :D Kiira on ollut mulla tällainen kokeilukoira. Vähän kaikkea on tehty.

   Poista
 2. Meinasinpa juuri kommata samaa - vie vaan näyttelyihin, pöksyjen kanssa. Pidä kunnolla erossa muista, etenkin uroksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä, kiitos. Kyllä me tosiaan sinne näyttelyyn taidamme mennä. :)

   Poista
 3. Näyttelyihin vaan kun kerta olet sen jo maksanutkin.:) Mistä sitä tietää etukäteen miten siellä menee. Mitkä on hassut ja turhat kesäharrastukset?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäki, haku, agility ja temppuilu... :D Kaikenlaista sellaista jossa ei ole kisatavoitteita tai edes niin väliä oppiiko koira miten hyvin asian.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.