27. toukokuuta 2013

Ei mitään asiaa

Koska koolla on väliä....


Kesä on tullut. Kaikkialla on vihreää ja valoisaa, eikä ulos mentäessä tarvitse heittää kuin kengät jalkaan, joten sanomattakin varmaan selvää, että Kiira on ulkoillut paljon. Mitään erikoista emme kuitenkaan ole tehneet. Treenaaminen on jäänyt selvästi vähemmälle. Tosin ne muutamat kerrat kun olemme treenanneet, niin Kiira on ollut aivan unelmainnokas. Tauko tekee sille selvästi hyvää. Ja koska inspiraatio on edelleen melko vähäinen, jatkuu taukomme oletettavasti vielä jonkin aikaa. 

Uimassa olemme käyneet monta kertaa. Kiira onkin osoittautunut tänä kesänä paljon rohkeammaksi uimariksi kuin viime kesänä, mutta esimerkiksi rohkeaan pikku Vienaan verrattuna se ei ole mikään vesipeto. Kiira suostuu hakemaan vedestä vain parhaat kepit. Näytän varmaan aika mielenkiintoiselta, kun viskon koiralle veteen metrin halkoja, kun mikään pienempi keppi ei kelpaa.  

Kiiran juoksut aiheuttavat minulle tällä hetkellä päänvaivaa. Se tiputti yhtenä iltana - tai paperilla tutkiessa huomasi sen tiputtavan - pari viikkoa sitten, joten peruin kaikki kisat ja tapaamiset, mutta sen jälkeen juoksuista ei ole kuulunut mitään. Kaikki muut merkit viittaavat kyllä juoksuun. Kiira merkkailee ulkona, haistelee poikkeuksellisen paljon, on hellyydenkipeä kotona ja kärttyinen ulkona ja kaiken lisäksi alapää oli pitkään turvonnut. Varmuuden vuoksi olen pitänyt matalaa profiilia, emmekä ole tavanneet poikakavereita, mutta olen kyllä vähän pihalla nyt, että ovatko nämä sellaiset hiljaiset juoksut vai kiusaako Kiira minua vain. 

Joku lukijoista voisi ehkä auttaa minua ymmärtämään paremmin tätä tilannetta? Tiedän hirvittävän vähän niistä hiljaisista juoksuista. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että Kiira vasta aloittelee juoksujaan ja kaikki tämä käytös on sitä. En tosin ymmärrä siinä tapauksessa ollenkaan mitä se tiputtaminen silloin pari viikkoa sitten oli. Arh. En enää ikinä ota narttukoiraa. 

12 kommenttia:

 1. Mitenpäs sterilointi olisi? Vai meinaatko käyttää jalostukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sterilointia olen kyllä harkinnut, mutta en ole vielä tullut mihinkään päätökseen. Jalostussuunnitelmia Kiiralla ei ole.

   Poista
 2. Ootko varma, ettei ole vuotanut enemmänkin? Jos vuoto on ollut niukkaa ja Kiira on putsannut itsensä hyvin, niin ihan hyvin se on voinut vain jäädä sinulta huomaamatta :)

  VastaaPoista
 3. Gialla on just tollaset juoksut joka kerta. Aina saa miettiä että onko ne vai ei. Hyvällä tuurilla näkee pari tippaa, mutta muuten sen huomaa just merkkailusta, koiran aivot unohtuu välillä ja uroskoirat on persauksessa kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksikään Kiira ei tiputtanut paljoa, mutta kuitenkin tiputti selvästi, että kai tämä on tällainen yksilö. Kiva tietää että muillakin on näin hiljaisia juoksuja.

   Poista
 4. Meillä on jollain nartuilla ollut niin, että joka toinen juoksu on ollut niukka ja joka toiset taas voimakkaammat. Nartuilla juoksut on kyllä rasittava asia!

  VastaaPoista
 5. Aloin juuri miettimään että olisko vaan pitäny ottaa uros :D

  VastaaPoista
 6. Meillä Barbi juoksee joka toinen kerta kunnolla, ja joka toinen kerta vain alapää turvonnut, mutta muuta merkkiä ei ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukuvika siis. :D No, hyvä, jos muillakin on tällaisia juoksuja. Olen ihan äimistynyt että mitä nämä oikein olivat.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.