4. huhtikuuta 2013

Vapaapäivien viettoa

Kuinka harrastuskoiran omistajat viettävät vapaapäivänsä? No, seitsemältä aamulla heräten, jotta voisi aikaisin aamusta lähteä suoraan treenikentälle ja siitä sitten suoraan kevättalven hankiin juoksuttamaan koiria. Loppupäivä sen jälkeen meneekin valokuvia muokaten, koirakirjoja lukien ja treenisuunnitelmia tehden. Heh. Näyttääkö muka jonkun muun koiraharrastajan vapaapäivä erilaiselta?

Olen Kiiran kanssa ottanut möllipääsiäisen jälkeen hieman kevyttä tokoa. Ihan vain jotain yksinkertaista. Pysähtymisiä pääasiassa kun niissä oli taas mölleissä ongelmia. Mitään suurta inspiraatiota minulla ei ole ollut, mutta olen kuitenkin saanut raahattua luuni ryhmätreeneihin hakemaan meidän paljon tarvitsemaamme häiriötä. Kiiralle onkin tosi vaikaa treenata tutussa kaveriporukassa. Vieraat koirat ovat helpompia. 

Minun pitäisi varmaan ihan tosi alkaa treenata tuota leikkimistä. Olemme sen verran Kiiran kanssa edistyneet, että nyt se jo leikkii ihan kivasti tutuissa paikoissa, mutta vielä pitäisi saada se rentoutumaan vieraassakin paikassa niin paljon, että malttaisi leikkiä. Liikkeisiin tarvitaan innokkutta. En nimittäin oikein jaksa uskoa, että pääsemme kauheasti alokasluokkaa pidemmälle lahnamenollamme. Toisaalta ei minulla paljoa sen pitemmälle suunnitelmia olekaan. 


Eilen kävimme juoksuttamassa koiria keväthangilla ison porukan voimin. Paikalla oli kahdeksan belgianpaimenkoiraa (Kiira, Guru, Ruki, Rena, Viena, Sinister, Deimos ja Zeus) ja näiden perässä juoksi itseään belginä pitävä collie Neira. Tästä lenkistä tulikin sitten napattua satoja kuvia. Käykäähän siis ehdottomasti katsomassa kiharagalleria ja riikkusgalleria.

Hämmästyttävän hyvin tuli juttuun näinkin suuri koiralauma vaikka oikeastaan kaikki olivat hyvin nuoria. Tai ehkä juuri siksi. Kaikki koirat olivat toisilleen myös entuudestaan enemmän tai vähemmän tuttuja. Minusta on aina hauska seurata koirien keskinäisiä välejä. Jälleen kerran Kiira roikkui pääasiassa Deimoksen perässä haukkumassa. Pistin myös merkille, että se liikkui Rukin (toinen nuori narttu) perässä melko dominoivin elkein häntä korkealla ja karvat pystyssä. Riitaa ei kuitenkaan syntynyt.

Vasemmalta oikealle: Kiira, Ruki, Rena, Guru, Viena, Neira, Sinister, Zeus ja Deimos

Hard Candy's Blue Heaven ja sen puolisisarukset Mustantuiskun Savannah ja Mustantuiskun Sinister

Bikiniblondit Kiira ja Rena

Guru, Kiira ja Deimos

Hard Candy's Blue Heaven ja Kharon van de Pillendijk

3 kommenttia:

 1. Voisinko joskus tulla kyttäämään tota teidän leikkimistä? Ei sillä, että osaisin auttaa, mutta miuta kyllä kiinnostaa nähdä, millaista se on, jos se ei täysin suju. Loltsi oli ihan lahna silloin kodinvaihdon jälkeen, mutta oppi leikkimään aika kivasti ajan ja koulutuksen myötä. Ei se mikään tykki ole eikä erityisen taistelutahtoinen, mutta toimii saaliilla ihan riittävän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa sitä tulla kyttäämään. :D Joskus voisi ottaa ihan jonkun kimppatreenin teidän kanssa niin saataisiin lisää häiriötreeniä.

   Poista
 2. Me ollaan laiskoteltu tokon kanssa ihan liikaa, mutta totta kai se sopii. Häiriötreeni ei ole ikinä pahasta ja Laikan kans voisin treenata esim. itsenäistä ja rauhallista odottamista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.