13. huhtikuuta 2013

Koiranilmalla tokoilemassa

Tänään kävimme Forssassa kastumassa möllitokossa. Sää oli kaikin puolin kurja - pilvinen, sateinen ja hyytävä - mutta koska seura oli hyvää, ei se paljoa haitannut. Kyseessä oli meidän ensimmäiset ulkomöllit ja vieläpä kylmässä tihkusateessa. Möllit menivät kuitenkin siedettävästi paikkamakuun aivopierua lukuun ottamatta. 142/200 p ja 11. sija. Kiira ei ottanut häiriötä sateesta ja kylmästä mikä on hyvä tietää jo tässä vaiheessa. 

Sen sijaan Kiira kyllä otti häiriötä pelottavista sadevaatteisiin verhoutuneista ihmisistä. Murisi ja haukkui niille vielä pitkään paikalle saapumisemme jälkeenkin. Etenkin tuomari oli aikamoinen mörkö. Siitä huolimatta Kiira teki ihan kivasti perusosaamisensa mukaan eli ennakoi perusasennot ja sekoitti jäävät.  Sitä olin odottanutkin. Minua jäi kuitenkin harmittamaan, että meidän vahvimmat liikeet luoksetulo ja paikkamakuu menivät niin huonosti, mutta kerran näinkin. 

luoksepäästävyys
10
Kokeilin ensimmäistä kertaa ilman namittamista liikkeen aikana. Muuten meni ihan hyvin, mutta Kiira haukahti tuomarin perään tämän kääntäessä selän ja lähtiessä meistä poispäin.
paikalla makaaminen
0
Joku aivopieru. Kiira nousi saman tien ylös ja lähti seikkailemaan kuin ei olisi koskaan paikkamakuusta kuullutaan.
seuraaminen kytkettynä
9,5
Hieman takana.
seuraaminen taluttimetta
9
Hieman takana.
maahanmeno seuraamisesta    
8
Sekoitti liikkeestä seisomiseen. Kaksoiskäskyllä meni maate. Ennakoi myös perusasennon.
luoksetulo
5
Karkasi perään. Toisella yrityksellä lähti tuomarin "käsky" sanasta. Oikeasti olisi tietenkin mennyt nollille, mutta jostain syystä tuomari halusi antaa pari pistettä. 
seisominen seuraamisesta
9
Ennakoi perusasennon.
estehyppy
9
Ennakoi perusasennon.  
kokonaisvaikutus
9
Ennakointia.  

Toivottavasti virheet luoksetulossa ja paikkamakuussa jäävät nyt tähän yhteen kertaan. Ennakointiin sen sijaan on puututtava nyt saman tien. Virheitä on tullut kaikissa mölleissä. Jännäähän tässä on se, että ennakointia ei tapahdu treeneissä, sillä en koskaan ikinä milloinkaan tee liikettä loppuun asti. Ihan vain jotta Kiira ei oppisi ketjuttamaan ja ennakoimaan. Jotenkin se vain on jo tajunnut että kisoissa minä pyydän sen perusasentoon liikkeen päätteeksi. Onko se edes mahdollista?

Päivä oli kuitenkin oikein antoisa. Kiitos seurasta Jennille ja Elsalle, jotka saivat muuten hienot 189,5 pistettä, eli paljon onnittelua siihen suuntaan. Kiva kun lähdettiin vaikka aamukuudelta herätessä sateenropinaan olikin vähän katumusta koko ilmottautumisesta. 

5 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava blogi! Täytyypä ihan liittyä, kun belgianpaimenkoirat minua kovasti kiinnostavat.

  Käyhän toki minun Koeruuvet-blogini puolella morjenstamassa, mikäli intoa riittää: http://koeruuvet.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kivastihan teillä meni :)

  Meillä Virkku yhisti nuorempana näyttelyseisonnan koiratapahtumiin, eikä siltä meinannu saaja mitään muuta käytöstä yleisillä paikoilla... Ehkä Kiira on keksinyt tuon perusasennon samalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vain niin uskomattomalta, mutta kyllä ne koirat vain taitavat olla niin fiksuja. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.