15. huhtikuuta 2013

Kiiran pahat tavat

Kenenkään koira ei taida olla täydellinen. Ei myöskään minun Kiirani. Itse asiassa Kiiralla on melko paljon kaikenlaisia ärsyttäviä ja ilkikurisia tapoja, jotka vievät minut välillä hermoraunion partaalle, mutta joita en ole onnistunut tai en ole halunnut kitkeä pois. Loppupeleissä monet noista tavoista ovat niitä mitkä tekevät Kiirasta Kiiran. Lisää Kiiran sielunelämästä voi lukea myös aikaisemmasta melko samanlaisesta postauksesta nimeltä Kiiramaisuuksia.


 • Ensinäkin Kiira tuhoaa. Kaiken. Kiira on tuhonnut elämänsä aikana listojen, ovenpielien ja autonovien lisäksi yhden lipaston, yhden kirjan, yhdet kengät, neljä toppatakkia, kaksi mattoa, neljä hihnaa, kolme pantaa, kahdet silmälasit, kymmenet vaatteet, miljoonat johdot... Lista on loputon. 
 • Isona Kiira haluaa metsuriksi. Kiiralla on tapana tuhota metsiä repimällä puita irti maasta, katkomalla oksia ja siirtelemällä juurakoita. Meidän jälkiä voi toisin sanoen seurata metsässä kaatuneiden puiden ja rikottujen pensaiden perusteella. 
 • Kiira osaa avata ovet. Vessan ovi on aina muistettava laittaa lukkoon ellei hetken päästä tahdo nähdä kuinka useat silmäparit tuijottavat asioimistasi ovensuussa. Samalla Kiira nimittäin tietenkin päästä sisään myös kaikki muut talossa olevat koirat. Pahimmassa tapauksessa vessassa on siis viisi koiraa tunkemassa yhtä aikaa syliin.  
 • Kiira myös murisee autossa. Etenkin moottoripyöriä se inhoaa, mutta myös kaikkia sellaisia autoja, jotka eivät jätä tarpeeksi turvaväliä. Ehkä pahin vihollinen on kuitenkin mäkin autokaistan hirviöt. Se taitaa olla koirien kummitusjuna. Ensin on se paha puhuva pömpeli, sitten joku kurkottautuu ikkunasta sisään ja kolmanneksi vielä tunkee pelottavia pusseja autoon. Kaiken aikaa takana on toinen auto ilman asianmukaista turvaväliä.
 • Hiljaisilla lenkkipoluilla liikkuu myös paljon mörköjä. Sellaisia jotka ihan yllättäen ilmestyvät puskasta aikeinaan syödä pieniä belgialaisia. Näitä ovat tietenkin hiihtäjät ja sauvakävelijät, satunnaiset hölkkääjät ja pyöräilijät, joskus myös rattaat ja rollaattorit, sekä tietenkin kävelijät, juoksijat, hiipijät ja ryömijät eli oikeastaan siis kaikki liikkuva ja välillä myös liikkumaton, paitsi se epäilyttävä humalainen kerran lenkillä. Se sitten oli ihan kiva.  
 • Ihan uusi raivostuttava tapa on leikkiessä haukkuminen. 
 • Samoin myös laulaminen tuttujen ihmisten tullessa kotiin.
 • Aina, kun annan Kiiran hihnan vieraalle ihmiselle, joudun varoittamaan "Se on sitten tosi vahva", sillä ilman varotuista Kiira on nolla ajassa vetänyt pitelijänsä kumoon. Se ottaa vauhtia ja syöksähtää kaikella voimallaan hihnan päähän niin että pitelijän kädet meinaavat irrota. Suosittelen kaikkia Kiiran pitelijöitä ottamaan molemmilla käsillä hihnasta kiinni, asettumaan jalat tukevasti hieman erillään ja nojaamaan jo ennakkoon hieman taaksepäin. Ja rukoilemaan.  
 • Kiira vihaa vieraita ihmisiä ovella. Etenkin uskontodistajia. Kerran se on ajanut jehovan todistajat ovelta aina tielle asti haukkuen perässä. 
 • Tietenkin Kiira myös järjestäen tyhjentää tiskipöydät. 
 • Ja siirtelee muovipulloja pullokorista pitkin asuntoa.
 • Eikä sovi unotaa ärsyttävää tapaa varastaa nenäliinoja.
 • Viimeiseksi voisin listata Kiiran raivostuttavan tavan repiä verhot alas. Se ei siis suinkaan voi vain työntää kuonollaan verhoja sivuun nähdäkseen ulos vaan sen täytyy ottaa hampailla kiinni verhoista ja nykäistä ne alas. Onko minulla tosiaan niin rumia verhoja?
Nyt, ennen kuin alan tuntea itseni maailman surkeimmaksi koiran kouluttajaksi kurinpidon suhteen, niin kertokaahan lukijat mitä pahoja tapoja teidän koirillanne on? Mitä katsotte sormien lävitse? Mitä olette tuloksetta yrittäneet kitkeä pois? Haastan teidät kirjoittamaan aiheesta blogeissanne.

24 kommenttia:

 1. Hahaha ihana teksti! :D Blogi vaikuttaa muutenkin mielenkiintoiselta, että pitää ihan jäädä seuraamaan.

  Meidän tuholainen tuhoaa myös kaiken. Kuudet kengät, toppatakit, repun, sohvan, nojatuolin, eteisen lipaston, ehkä noin 10 000 henkaria, kirjoja, silmälasit ja sadoittain esineitä, jotka on pureskeltu tunnistamattomaksi. Kyllä se pikku hiljaa on alkanut sisäistää, ettei tarvitse repiä kaikkea. Onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Meilläkin mennään jo parempaan päin kun ikää tulee mittariin lisää! :D

   Poista
 2. Mahtava teksti, voin niin kuvitella nuo tilanteet... :D Täytyypä itsekkin kirjoitella vastaavaa, kiitos ns. haasteesta ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa hauska teksti!:) Ja muutenkin tosi mielenkiintoinen blogi ja AIVAN ÄLYTTÖMÄN IHANA ulkoasu.Vau.:) Kiitos tästä haasteesta,täytyypä kirjoitella tuon mun tolleri neidin pahoista tavoista.

  VastaaPoista
 4. Meillä toi metsurihomma mielletään pelkästään positiiviseksi tavaksi purkaa ylimääräistä energiaa, mut tosiaan se johtuu varmasti paljolti siitä, ettei meillä oo omaa pihaa. Jos ois, oisin varmasti eri mieltä, ku ne ois omat puut, jotka revitään juurineen irti. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kauhean huolissani ole noista kunnan metsistä. Äitini takapihan pensaista kylläkin. :D

   Poista
 5. Hahhaaa :-D Tää oli kiva, vois toteuttaa!

  VastaaPoista
 6. Oletko varma, että Kiira ei ole vain pitkästynyt? Oletko ajatellut hankkivasi sille esim. seuraa työpäiviesi ajaksi? Voisi olla pitkällä tähtäimellä avain tuhoamisen loppumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhoaminen on meillä itse asiassa vähentynyt viime syksystä lähtien. Varmaan pääasiassa koska koira on vanhempi, mutta olen joskus miettinyt, että barfiin siirtyminen auttoi asiaa. Puremistarve tulee ehkä nyt purettua luihin eikä huonekaluihin.

   Poista
 7. Nauroin ja kovaa :D Mäkkikaista, kummitusjuna.
  Sinisteripojan mielestä se oli kanssa ihan hirveetä aluksi kun joku tuli tyrkkämään pusseja ikkunasta. Samoin mönkijät, epämääräset mopot yms liikenteessa, hyi!
  Useammilla (puoli)sisaruksilla on kuulemma tota turvaväli-kyttäämistä autossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkoja belgipoliiseja. Pitäähän sitä nyt turvaväli olla! :DDD

   Poista
 8. Hauska teksti, jota lukiessa tuli mieleen se leffa Marley and Me:) Paljon rapsutuksia Kiiralle!

  VastaaPoista
 9. Haasteeseen vastattu: http://www.jekkula.com/koiriemme-pahat-tavat/
  Mut noi meidän otukset on niin kevyttä kamaa. No Uni aikanaan oli Kiiran tasoa jollei ylikin, mutta tämä nelikkö on melkoisen helppoja...

  VastaaPoista
 10. Vastasin haasteeseen http://koeruuvet.blogspot.com

  Ihanaa lukea tämmöisiä! Tulee tunne, että enkö olekaan yksin. :D

  VastaaPoista
 11. Nauroin ääneen :D Kiva blogi, itselläni on myös belgi joten hauskoja yhtäläisyyksiä löytyy! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.