27. maaliskuuta 2013

Vuoden ensimmäinen mökkiretki

Eilen teimme retken mökille kokoonpanolla Kiira, Neira ja Viena. Lumi sulaa tänä talvena hitaasti, joten perillä meitä odotti valtavan lumikerroksen läpi kahlaaminen mökin ovelle ja koko talven kylmänä olleen saunamökin lämmittäminen kosteilla puilla. Molemmissa onnistuimme kuitenkin kiitettävästi. Mukana olleet lumiaruat (Kiira ja Neira) auttoivat pihan tallaamisessa. Koska tosiaan kevään tulo on tänä vuonna viivästynyt, oli järvikin yhä tukevan jään ja lumen peitossa. Siitä oli kuitenkin se hyvä puoli, että koirilla oli valtavasti tilaa juosta.

Kiira aloitti jo mökkitiellä vouhkaamiseen ja pörräämiseen ("Jee! Mökki! Jee!") ja kun viimeinkin auton ovet avattiin, se säntäsi suoraan juoksuun, eikä pysähtynyt ennen kuin vasta illalla, kun oli aika lähteä kotiin. Siinä vaiheessa Kiira oli jo todella väsynyt. Itse asiassa minä huijasin sen hämärän laskeuduttua autoon syömään iltapalaa, koska muuten sitä ei olisi mitenkään saanut lähtemään mökiltä pois. Kiirahan alkaa vältellä meitä, kun näkee, että autoa aletaan pakkaamaan. Se niin rakastaa mökillä olemista. Siellä kun saa vapaasti mennä ja tulla ovesta. Ja saa osallistua kaikkeen sellaiseen jännittävään mökkitekemiseen kuin haravoiminen, puunhaku ja grillaus.

Ei retkestä sen enempää. Meillä oli hauskaa ja koirat saatiin väsytettyä. Annetaan kuvien puhua puolestaan. Lisää kuvia voi toki käydä katsomassa kiharagalleriasta. Suosittelen tavalliseen tapaan myös kurkkaamaan Neiran ja Vienan näkökulman samasta päivästä. Vielä viimeiseksi, hei, mitä mieltä te lukijat olette uudesta kuvien päälle ilmestyvästä kuvatekstistä? 

Neira omassa elementissään

Kiira, Viena ja pallo

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.