13. maaliskuuta 2013

Tokokuulumisia

Ilmoitin Kiiran mölleihin 13.4.2013 Forssaan. Mikäli Kiiran juoksut eivät nyt ala niin käymme varmaan myös 31.3.2013 mölleissä Turussa, mutta koska lauman muut nartut juoksevat nyt, niin oletettavasti Kiirakin aloittaa pian. Toivottavasti. Sitten saataisiin juoksut pois alta ennen kevään parhainta treenikautta.


Viime lauantaina meillä oli todella onnistueet treenit perusporukalla (minä, Erica ja Jenni) erään koulun parkkipaikalla. Kiira teki todella kivaa seuraamista pitkät pätkät ilman palkkaa. Myös jäävät onnistuivat yhtä sivulletuloennakointia lukuun ottamatta. Luoksetulo oli loistava niin kuin aina. Se on ehdottomasti yksi Kiiran vahvimpia liikkeitä. 

Toissapäivänä yritinkin sitten ketjuttaa liikkestä maahanmenoa ja luoksetuloa, mutta siitä ei tullut mitään, sillä heti kun jätin maahanmenon palkkaamatta niin seuraavalla kerralla Kiira yritti heti seisomista. Se on oppinut niin hyvin, että palkan puuttuminen tarkoittaa virhettä. En siten tiedä millä saisin Kiiran uskomaan, että palkkaamattomuus ei ole maailmanloppu. Ehkä jollain vapautuksella kaukopalkalle?

Olen myös alkanut sheipata noutoa. Kiira osaa jo ottaa kapulan suuhunsa ja liikahtaa hieman minua kohti. Olen yrittänyt käyttää käden koskemista kohteena.  Kiira ei kuitenkaan tunnu hahmottavan, että sen pitäisi pitää se kapula suussa tullessaan luokseni koskettamaan kättä. Nyt se aina nostaa sen, kääntyy minua kohti ja pudottaa kapulan maahan.

Avon kaukokäskyjäkin on otettu jonkin verran. Ne menevät hyvin. Alan selvästi hieman kyllästyä alokasluokan liikkeisiin vaikka olisihan niissäkin vielä paljon hiottavaa. Jos nyt tosiaan rupeaisi treenaamaan nuo möllit tavoitteena niin ehkä tämä treenaus alkaisi jälleen hieman inspiroida. Kunpa Kiira nyt alottaisi juoksunsa niin eivät menisi molempien möllien päälle. 

8 kommenttia:

 1. Olis kiva päästä joskus keväällä mukaan reenimään, ehkä heräilis uusia omia ajatuksia kun näkis välillä muitakin. ;)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on pohdinnassa Turun möllit, mutta mun tokomotivaatio on kadonnut jonnekkin.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. Joskus se mokoma motivaatio vain ottaa ja häipyy. :(

   Poista
 3. Tämä sun blogi on niin ihana! :) Lisäsin sut muuten lemppari-blogiksi linkki-listaani :)

  onnislife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Sony teki alkuun samalailla tuon kapulan pidon suhteen, mutta kun toisessa kädessä, siinä koiran silmien edessä pitää makupalaa ja vähän kieltää jos meinaa alkaa tiputtamaan niin keskittyikin siihen makupalaan ja kapula pysyi suussa. Harjoiteltiin sen pitämistä niin että toisessa kädessä makupala ja toinen käsi tökki suussa olevaa kapulaa, vasta luvan saatua sai irrottaa vaikka olisin sitä kuinka repinyt :) auttoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira paineistuu kielloista aina ihan liikaa, joten mä vaan yritän pistää bileet pystyyn, kun se tekee oikein. :D Mutta tosiaan hitaasti vain kriteeriä nostamaan ja palkkaus vaan kun kapula ei putoa niin eiköhän se ala hiljalleen pitämään sitä kapulaa suussa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.