12. maaliskuuta 2013

Lainakoirina yksi ipana ja ja yksi apina

Otsikko viittaa lainakoiriini Neiraan ja Vienaan. Molempia näkyy blogissani niin paljon, että koin tarpeelliseksi esitellä heitä hieman samalla, kun uusin lainakoirat sivun. Painotan tässä, että kumpikaan koirista ei ole omani, eivät edes siinä mielessä kuin Kiharat, mutta koska ne asuvat kanssani samassa talossa, ovat ne suuri osa elämääni. Niiden omistaja on kuitenkinhyvä ystäväni Erica.


Neira (Goldshimmer's Kissing My Dreams) on sileäkarvainen collie jenkkilinjoista. Itse en collieita niin tunne, mutta kuulemma Neira myös näyttää jenkkilinjaiselta vaikka ei ihan hirveän isoksi kasvanutkaan. Neiran emä on Secret Affair's On Your Dreams (Wild Wind's Naughty by Nature x Sandcastle's Dollar Smile) ja isä Windswept Height's Buffalo Bill  (Windswept Height's Awesome Looks x Monogram's Gentleman O'Quaemac).

Emä Merle oli kaikinpuolin mukava perhekoira, joten Neirasta odotettiin samanlaista helppoa ensimmäistä koiraa. Neira on kuitenkin osoittautnut olevansa kaikkea muuta kuin helppo kovalla, itsenäisellä ja jokseenkin dominoivalla luonteellaan. Neira on kuitenkin ihanteellinen harrastuskoira ja vaikka se esittääkin kovaa niin sisimmässään se on oikea herkkis.

Minun oli aluksi melko vaikea kiintyä Neiraan vaikka se pörräsi jatkuvasti mukana lenkeillä ja iltaisin nukkui usein kainalossa. Apinaksi minä ristin sen jatkuvan pelleilyn takia. Kuitenkin nyt tuosta hieman kummallisesta nahkalapsesta on kehittynyt minulle todella rakas. Sen omaperäinen luonne on oikea helmi. Se on oman päänsä sisällä supersankari - Taistelupanda Nerppandaa! - jonka elämäntehtävä on hälyttää kaikki äänet ja näyt. Neiran idoli on Kung Fu Panda.


Kämppiksen uusi tulokas Viena (Boui Moravia Merilen) on belgianpaimenkoira tervueren. Tyttö on tuotu Tsekeistä asti. Vienan vanhemmat ovat Saki Deabei (Ketunpolun Atu x Aragon vom Wildweibchenstein) ja Corsini Maxime (Corsini Valencia x Fledder di Scottatura). Vienan isä harrastaa näyttelyiden ohella jälkeä ja emä harrastaa tavoitteellisesti suojelua eli myös Vieteristä odotetaan etevää harrastuskoiraa. Toistaiseksi pentu on kuitenkin saanut vain opetelle käytöstapoja.

Minä en aluksi yhtään lämmennyt ajatukselle, että saman katon alle muuttaisi jälleen yksi ipana, mutta aika nopeasti Viena minun sydämeni sulatti. Sen luonne on aivan mieletön. Se on avoin ja rohkea olematta kuitenkaan mikään päällepäsmäri. Vienassa on sellaista rauhallisuutta ja tasapainoisuutta, jota minä belgeissä arvostan.   

En tiedä kuinka kauan tulen asumaan samassa kaverikämpässä ipanan ja apinan kanssa, muta toivottavasti ne ovat osa elämääni vielä pitkään. Lukijat ovat ehkä huomanneet, että valokuvissa nämä kaksi esiintyvät paljon ja kirjoituksissakin niihin viitataan jatkuvasti, mutta mikäli haluat seurata Vienan ja Neiran elämää tarkemmin, suosittelen menemään tyttöjen omaan blogiin. Kiira ja Kiharat -blogissa tyttöjen tarina löytyy lainakoirat -tunnisteen alta.  

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.