21. maaliskuuta 2013

Koiraharrastus on välineurheilua

Toivepostauskyselyn voitti tarvikepostaus. Tämän takia minä nyt esittelen lukijoilleni kaikki Kiiran roinat. Ja voi, juku, sitä roinaa on kertynyt paljon! En aio ottaa tähän mukaan Prinssin ja Samban, en Neiran ja Vienan, enkä Nalan, Esmen ja Nymfin, tavaroita elleivät ne selvästi ole myös Kiiran käytössä. Monet lelut ovat esimerkiksi yhteisiä. Toivottavasti postaus täyttää toivojien toiveet. Seuraava toivepostuaskysely järjestetään viimeistään sitten kun lukijoita on kertynyt 100. Jotain arvontaakin voisi silloin laittaa pystyyn?


Etenkin meillä on paljon leluja. Pentuna Kiira tuhosi irtaimistoa ja erinäisiä tavaroita satojen eurojen edestä. Sitten tajusin ostaa sille enemmän leluja. Nyt se tuhoaa niitä. Yllä olevassa kuvassa on koirien lelulaatikko. Hieman yritän vuorotella tarjolla olevia leluja sulkemalla osan tuohon laatikkoon, mutta koska Kiira jo osaa avata sen kannen, ei siitä ole oikeastaan mitään hyötyä. Käytännössä nämä lelut ovat siis aina esillä.

Aktivointilelut ja treenilelut ovat sitten asia erikseen. Alla vasemmalla on kuva talouden aktivointileluista. Kongit ovat kova sana meilläpäin. Tuollainen aktivointipeli on muuten omasta mielestäni aika turha ostos. Ne maksavat ihan järkyttävän paljon siihen nähden miten lyhyeksi aikaa niistä on iloa. Toki, Kiira tykkää ihan hirveästi tuosta pelistä, mutta se osaa jo ratkaista sen muutamassa sekunnissa, joten mitään aivojumppaa siitä ei enää saa. 


Yllä oikealla on kuva kaikista minun naksuttimistani. On todella harvinaista, että ne kaikki ovat tallessa, sillä yleensä en löydä ensimmäistäkään. Noidenkin kaivaminen esiin tätä postausta varten oli melko työlästä. Jos oikein muistan, tuosta sitä paitsi puuttuu ainakin yksi naksutin. Joka tapauksessa, kuten huomaatte, itse suosin sellaisia naksuttimia, joissa ääni tehdään painamalla selkeää nappia. Rannelenkki on myös välttämätön. Inhokkinaksuttimeni näistä on tuo oranssi mustalla napilla. Se on ihan surkea. Älkää ostako sellaista. Sen sijaan voin kyllä suositella noita muita. 


Yllä olevassa kuvassa on kaikki muut treenikamat naksuttimien lisäksi. Paitsi kartioita en jaksanut hakea autosta kuvaan. Tuossa alla tuo itämainen lentävän maton näköinen on rauhoittumismatto. Kiira osaa siis mennä sille makaamaan käskystä. Se on kätevä tapa merkitä kentän reunalla taukopaikka. Nuo keltaiset laput ovat puolestaan tiskirätistä tehtyjä kosketusalustoja. Toimivat loistavasti. Olen kokeillut kaikenlaisia palkkoja treeneihin, kuten kuvasta näkyy, mutta mikään noista ei ole tehnyt Kiiraan suurtakaan vaikutusta. Kalliiden ostosten jälkeenkin joudun siis hakemaan metsästä jonkun mutaisen kepin. 


Kiiralla on peruskäytössään Ratian panta ja Hurtan nyöritetty monitoimihihna. Ne ovat molemamt olleet todella käytännölliset ja kestäneet pitkään. Ihan vähän aikaa sitten ostin Kiiralle Rukka -sarjan pannan ja hihnan. Myöskin oikein hyvät. Valjaita käyttäisin Kiiralla oikein mielelläni, mutta pitkään eivät oikein istu, joten siksi se on jäänyt. Nuo Ratian valjaat asettuvat Kiiralle kohtalaisesti. Vetopuuhiin Kiiralla on tietenkin vetovaljaat ja -hihna.

Olen omistanut aikaisemmin kaksi erilaista Hurtan hihnaa, kaksi Ratian hihnaa, yhden Jokke hihnan ja yhden ihanan ruskean nahkahihnan. Kiira on nämä kaikki purrut poikki. Etenkin tuota viimeisintä kaipaan todella. Se oli paras hihna ikinä. Melkein kolme metriä pitkä ja pehmeää kaunista nahkaa. Olin saanut sen tuttavaltani tämän koiran kuoltua. Uutta ei siis noin vain ostetukaan.

Sitten minulla tietenkin on hopeinen näyttelypanta. Se on ainoa kuristava panta, jonka ikinä aion omistaa. Heti, kun keksin miten saisin keploteltua Kiiran kehään ilman kuristavaa pantaa, heitän tuon mäkeen. Tietääkö joku lukija onko muunlaisia näyttelypantoja kuin tuollaisia kuristavia? Sen sijaan näyttelyhihnasta minä tykkään. Kyseessä on itse asiassa Samban pentuhihna. Olen vain pöllinyt sen Kiiran näyttelyhihnaksi, koska se on niin söpö kruunuineen päivineen.


Kiira omistaa myös harmaan nahkapannan pinkillä sydämenmuotoisella nimilaatalla. Tuossa laatassa on koiran nimi ja puhelinnumero. Itse panta on kotimaista hirvennahkaa. Se on ihanaa pehmeää nahkaa, se on tarpeeksi paksu ja ihan kauniin värinenkin, mutta en ole paljoakaan tätä pantaa tullut käyttäneeksi. Tallessa on myös Kiiran sininen pentupanta. Muut aikaisemmat pannat Kiira on tuhonnut hihnojen ohella.Viimeiseksi tahtoisin esitellä Kiiran ainoan vaatteen. Heijastinliiviä en nyt laske vaatteeksi vaikka on minulla sellainenkin. Äitini on ommellut Kiiralle harmaapinkin loimen lämmittämään lihaksia hallitreeneihin. Mihinkään muuhun kuin taukolämmikkeeksi ei Kiira tarvitse päälleen vaatetta. Halusin siis yksinkertaisen loimen, joka on helppo ja nopea pukea ja riisua, eikä olisi liian kuuma. Äidille siis tuhannesti kiitos ihanan takin ompelemisesta!


Onko tässä kaikki? Ei todellakaan. Talosta löytyy myös koirashampoo, kynsisakset, koirapyyhkeitä, kakkapusseja sekä useammat erilaiset harjat ja kammat. Alunperin kaneille ostettu furminaattori on ollut käytevä myös koirilla. Ruokakupppejakin taitaa meillä olla yhteensä viisi. En tiedä lasketaanko ruoka koiran tarvikkeeksi, mutta voisin mainita sen verran, että vitamiinilisäpurkkeja on ruokakaapissa seitsemän ja lattialla on tällä hetkellä ainakin kuusi erilaista puruluuta. Koiranpeti ja metallihäkki meillä myös on sekä monenmoista koirankäyttöön tarkoitettua peittoa, vilttiä, tyynyä ja pehmustetta. Ei sovi myöskään unohtaa sellaisia kesäleluja kuin tennispallot ja muovifrisbeet. Sitten on tietenkin kaikki lapsiportit, säilytyslaatikot, koirakirjat, treeniliivit, namitaskut, ulkoiluvaatteet... Lista on pitkä.

Tämä postaus on kyllä pistänyt miettimään tätä tavaramäärää. Kyllä minä tiesin, että kulutusyhteiskunta on levinnyt koirapiireihinkin, mutta en minä tajunnut näin paljon roinaa omistavani. Eikä minulla ole kuin yksi koira ja kaksi vuotta koiranomistamista takana. Koiraharrastuksesta on tullut välinehurheilua. Miten paljon tiellä, lukijat, on tavaraa koirillenne? Tarvitsetteko todella niin paljon erilaisia tarvikkeita? Mikä on turhin koirille ostamanne tavara?

17 kommenttia:

 1. Yksirivinen puolikuristava ketjupanta! Sellaisen oon nähnyt monella näyttelypuolella.
  http://www.findogs.fi/kauppa/images/IMG_6295.JPG

  Itelläni on kanssa nahkainen noutajatalutin, jota oon näytelmissä käyttäny myös.
  http://www.dogster.fi/kauppa/images/nettikauppaan_005_0907_746.jpg

  Itelläni on kans vahvasta ketjusta kuristava, erittäin huono idea. Sinisterkin on koko selkä-niska akselilta kuvattu terveeksi, mutta kyseinen panta näyttää aiheuttavan älytöntä kipua niskaan silti.
  - BelgiDaisy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän mä tollasen puolikuristavan ketjupannan löytäisin... Hmm. Täytyy varmaan mennä eläinkauppoihin kyselemään.

   Poista
  2. Mä en löytänyt puolikuristavaa eläinkaupoista, mutta findogsilta tilasin Elsalle.:) On kestänyt hyvin.

   Meillä ei noi pehmolelut pysyis "hengissä" pitkään.:D Meilläkin on jonkin verran tota tavaraa kertynyt.

   Poista
 2. Ja siis voi kyllä. Kulutus-aikaa eletään. Sinisterillä oli yksin 7 harjaa ja tälläkin hetkellä kylppärissä taitaa olla n.10 turkinhoitomömmöä.
  Pantoja on ainakin 20, enkä edes kehtaa laskea tarkkaa määrää. Hihnakin oli ensimmäinen asia mitä koskaan ostin koiralle, eikä sitä edes tarvitse paljoa.
  Sinister ja Deimos repii kaikki lelut kahtia, joten meillä ei oo enää muita kuin köysiä.

  Vasta Zeuksen tultua taloon on nää PK-puolen jutut päässy käyttöön. Sinister on sellanen louskuttaja ettei sillä pysys varmana kapula yhtenä kappaleena. Deimoksen esineet taas jää matkalle.

  Täytyy varmaan tehdä samanlainen postaus :D kamalaa.

  - BelgiDaisy yhä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan järkyttynyt siitä miten tätä tavaraa on kahdessa vuodessa voinut kertyä näin paljon. Miltähän sellaisten kaksikymmentä vuotta koiria harrastaneiden ihmisten tavaramäärät näyttävät? :D

   Poista
 3. Ohhoh teil tota kamaa riittää! Meilläkin kasa leluja, mutta vain yksi ehjä ja pari ehjänpuoleista... :) rautakapulaa kaipailisin, mut eipä mulla ole varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollanen metallikapula on oikeasti ihan naurettavan kallis. Omani maksoi 20 euroa ja oli vielä halvanpuoleinen. Metallinoutoa voi tosin harjoitella ruokalusikallakin! :D

   Poista
 4. Meillä on myös ihan älyttömästi kaikenlaista koiraroinaa ja oon suunnitellut että tekisin tämmösen postauksen :-D Söpö tuo Kiiran näyttelyremmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelytremmi on saanut ennekin kehuja. Kiitos. ^^

   Poista
 5. En minäkään tiennyt, että meillä ihan näin paljon tavaraa olisi ja minä asun tämän roinan kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kaikesta tästä tavarasta on todistusaineistoa valokuvina. Pakko se vain on myöntää, että sitä on paljon! :D

   Poista
 6. Itelläki on tämmönen postaus suunnitelmissa. Ollu jo pitkään, vaan ei oo saanu aikaseks toteuttaa. Sen tiiän jo ny, että sen postauksen julkaisun jälkeen taatusti hävettää, sitä tavaraa ku on aivan järkyttävät määrät, vaikka koiria on vain se yks. :p Noh, onpahan tulevaisuuden koirille kamat jo valmiina, paitsi että tokihan niilleki pitää aina välillä jotain uutta ja omaa sitte ostella, kjäh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin se vähän on, että tulevaisuuden koirille tulee joka tapauksessa ostettua jotakin uutta. :D

   Poista
 7. Sä voit Jenny tulla meille katsomaan miltä pidemmän aikaa koiria olleella on tavaraa :D Tuolla laatikossa on edellen Oskun ja Tessunkin pannat ja hihnat :D .
  Näyttelyhihna valikoimaa meillä on myös kuin parhaassa nettikaupassa. Koiraystävällisimpiä on Rescon perus näyttelyhihna jossa "pyykkipoika" sulkemisklipsi http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/n%C3%A4yttelytalutin-resco-10-mm-140-cm--liukulukolla/1010310/. Toinen hyvä on Rescon, jossa on kankainen puolikuristava http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/n%C3%A4yttelytalutin-resco-martingale-14-10-mm-x-125-cm-32-54-cm/1010307/. Molempia näitä saa 10mm leveinä ja nuo Rescon hihnat on parhaita nahkeita, joista saa hyvän otteen ja kädet ei "pala" kuten liukkailla hihnoilla.
  Nyt pojilla on tälläiset testissä, jotka kyllä tein itse vanhoista Rescon hihnoista: http://www.findogs.fi/kauppa/product_details.php?p=713

  TUota snake pantaa mikä sullakin on, käytetään paljon villakoirilla, mutta hyvin harvoin kuristavana, eli panta laitetaan vain lenkeistä lukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiän näyttelypanta on sen verran iso, että se putoaa kaulasta, jos sen laittaa lukkoon lenkeistä. Sen takia mä tahtoisin ihan jonkun puolikuristavan pannan. Kiitos linkeistä. Nuo viimeisimmät olisivat kyllä tosi hyvät.

   Poista
 8. Huh, melkonen määrä tavaraa tosiaan :D
  Mun on pitänyt tehdä Hokun tavaroista postausta jo vaikka kuinka kauan mutta en oo saanut aikaiseksi..Aloin kuvaamaan noita roippeita mutta kuvattuani lelut, naksujen säilytysastian, hihnat, kakkapussit, pyyhkeet, kylpytakin, shampoot, kynsileikkurit ym. tajusin että sitä tavaraa on oikeasti ihan julmettu määrä ja siinä kohtaa mietin et ööh..koira on ollut meillä kuitenkin vasta alle vuoden :DD

  En siis jaksanut kuvata kaikkea sitä omaisuutta mitä Hokulla on niin ajattelin että kuvaisin vain esim. lelut, sellaiset hihnat ja pannat joita käytetään usein ja ne tärkeimmät hoitotarvikkeet ja kirjoittaisin sitten vain loppuun mitä kaikkea muuta löytyy koska muuten siitä esittelystä tulisi karmaisevan pitkä :3 Tykkäsin tästä sun tekemästä postauksesta juuri siksi kun oot listaillut vain tärkeimmät ja käytetyimmät etkä jokaista pikku tilpehööriä yksitellen :-) Tätä oli mukava lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Mullakin meinasin epätoivo iskeä tätä kaikkea kuvatessa. Itse asiassa tästä postauksesta on karsittu pois osa tavaroista, jotka kyllä kuvasin, mutta joita en kuitenkaan sitten viitsinut listata tähän. Olisi nimittäin tullut niiiiiiiin pitkä postaus. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.