23. helmikuuta 2013

Kiharavahtina I

Vanhempani lähtivät kymmeneksi päiväksi Karibianristeilylle, joten minä muutin Kiiran kanssa porukoilleni vahtimaan Prinssiä ja Sambaa. Olen ns. kiharavahtina. Minun on paljon parempi olla täällä porukoillani ison aidatun pihan ääressä kuin neljän koiran kanssa opiskelijamörskässäni. Neirakin on täällä lauman jatkeena ainakin osan aikaa ja Neiran mukana tietenkin kämppiksen auttava käsipari. 

Takapiha onkin täällä asumisen ehdottomasti paras puoli. Kiira etenkin on aivan riemuissaan. Se ei missään muualla olisikaan kuin takapihalla, ja koska se osaa avata ovia, livahtaa se tuon tuostakin sinne. Tälläkin hetkellä koirilla on riehuleikit tuolla hangessa ja minä vain katselen niiden menoa ikkunasta. Kahvikuppi pöydällä ja läppäri sylissä. Mahtava aamupissatus.

Vielä toistaiseksi meno on aika levotonta. Tämä lauma ei ole tottunut olemaan keskenään näin pitkää aikaa, eivätkä koirat oikein osaa rauhoittua vaan koko ajan pitäisi olla leikkimässä ja riehumassa. Mitään sen suurempaa kitkaa ei kuitenkaan ole vielä ollut. Ruoka-aikoina on tosin iso tappeluriski, koska Kiira ja Neira haluaisivat tyhjentää myös Kiharoiden kupit ja Kiharat eivät uskalla syödä, kun paimenet härkkivät lähellä. Kiira syökin tästä lähtien ulkona takapihalla ja Neira kylpyhuoneessa oven takana. 

Ensimmäinen yö oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Aamuyöllä kahdesta neljään koirat haukkuivat naapurista kuuluville äänille. Äänet eivät edes olleet kovia, mutta yleensä täällä on niin hiljaista, että tuo pieni musiikki oli muutosta tarpeeksi. Neira oli haukkujista pahin, mutta eivät Kiira ja Samba juuri hiljaisempia olleet. Toivottavasti tulevana yönä osataan jo rauhoittua hieman paremmin. 

5 kommenttia:

 1. Ei ainakaan elämä tule tylsäksi!
  Meille tuli iso koira (säältään varmaankin 65cm ainakin) hoitoon, ei ainakaan tule aika pitkäksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Mites teillä tulee iso toimeen siellä pikkuisten keskellä? :D

   Poista
  2. Iso kaveri on onneksi kihlatullani&minulla hoidossa (eli kihlattuni luona), joten onneksi se ei ole kaikkien pikkukoirien riesana:D Femma kyllä on mukana hoitamassa:D

   Poista
 2. Millä kuvakalustolla kuvailet? Upeita kuvia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.