16. helmikuuta 2013

Ensimmäinen tokomölli

Tänään se nakkimölli nyt sitten oli ja hyvin meillä meni; 143/160 p. Tuomarit olivat laskeneet meille pisteiksi 132,5 mutta kotona huomasin, että he ovat laskeneet pisteet aivan päin mäntyä. Olimme kuitenkin 5. sijalla tuomarien laskemien pisteiden mukaan. Mukana jännittämässä oli myös Jenni ja Elsa, jotka sijoittuvat hienosti toisiksi 153 pisteellä. Onnea heillekin!

Olin edellisenä päivänä pitänyt rauhallisen lepopäivän Kiiralle, koska halusin sen olevan innokas tänään mölleissä. Suunnitelma toimi muuten hyvin, Kiirahan oli ihanan innokas kehässä, mutta rauhoittuminen vuoroa odotellessa oli tänään vaikeaa. Kiira olisi halunnut leikkiä Elsan kanssa, hyppiä Jenniä vasten ja öristä kilpailijoille. Se näytti muutaman kerran hampaitaan lähellä oleville koirille. Toisin sanoen Kiira oli hyvin levoton.

Osittain Kiiran levottomuus (ja örinä uhkaaville koirille) johtui varmasti minun jännityksestäni. Kuitenkin mielestäni me molemmat pidimme hermomme kasassa poikkeuksellisen hyvin. Ainoa säikähdys tuli, kun ennen kehään menoa tuomari tarkasti koirat ja Kiira pelkäsi takapuolta paperilla tutkivaa tuomaria melko paljon. Sama tuomari oli kuitenkin ihan okei hetken päästä luoksepäästävyydessä.


Kyseessä oli siis nakkimölliluokka eli liikkeet hihnassa ja muutenkin helpotettuina. Sai myös palkata liikkeiden aikana, mutta minä en tehnyt sitä kuin luoksepäästävyydessä. Palkkasin kuitenkin Kiiran jokaisen liikkeen jälkeen ja syötin sille todella paljon maksaa liikkeiden välissä. Hihnan otin pois ainoastaan hypyssä, mutta olisi pitänyt ottaa pois muutenkin, koska hihna selvästi häiritsi Kiiraa. 

luoksepäästävyys
9,5
Tämä meni yllättävän hyvin. Puoli pistettä menetettiin, koska Kiira nousi seisomaan ja yritti aavistuksen väistää.
paikalla makaaminen
9
Helpotettu puoleen minuuttiin. Makasi täysin liikkumatta ja hienosti suorassa mutta ennakoi sivulletulon.
seuraaminen kytkettynä
8,5
Vähän haahuili hajujen perässä käännöksessä. Seurasi myös koko ajan aika poikittain ja perusasennot olivat järjestäen todella vinot. Ei kuitenkaan ollut lahna. 
maahanmeno seuraamisesta    
10
Aavistuksen turhan hidas maatemeno.
luoksetulo
10
Iloinen luoksetulo ja suora perusasento.
seisominen seuraamisesta
10
Tuli sivulle hieman vinoon, mutta muuten ei ongelmia. 
estehyppy
5
Ei hyvä. Karkasi hypylle, kun sanoin tuomarille olevani valmis. Otin hypyn uudestaan. Uusintakerralla asettui ihmeen vinoon hypyn taakse ja ennakoi tässäkin sivulletulon. 
kokonaisvaikutus
9,5
Kiira oli innokas ja näytti haluavan tehdä minulle töitä. Suurin ongelma ennakoinnissa.

Parannettavaa olisi melkeinpä kaikkien liikkeiden ärsykekontrollissa, koska joka kerta, kun kutsuin Kiiran perusasentoon ja sanoin tuomarille olevani valmis, Kiira pomppasi seisomaan valmiina tekemään töitä. Se reagoi siis tuomarille suunnattuihin puheisiini. Tuomari neuvoikin harjoittelemaan sitä, että pyydän Kiiran ihan vain sivulle, enkä lähdekään tekemään mitään liikettä tai teen jotain todella yllättävää. Kiira kun yrittää ennakoida kaikessa. Ennakoiminenhan oli meillä ongelma myös muissakin tilanteissa (esimerkiksi tuossa hypyssä ja parissa sivulletulossa).

Perusasennot olivat myös todella vinoja enemmän tai vähemmän koko ajan. Eli sanoisin tämän perusteella, että meidän täytyy kaikkein eniten työstää seuraamista ja siihen liittyviä pysähtymisiä ja perusasentoa. Ennakoiminen meillä on myös pitkään ollut ongelma eri tilanteissa. Ei siis tullut yllätyksenä, että Kiira tälläkin kertaa ennakoi kaikenlaista. Olen kuitenkin todella iloinen siitä, että jäväät eivät menneet sekaisin.

14 kommenttia:

 1. Treeniä vain lisää ja onnea seuraavaan kertaan! <3 Te teitte tänään todella hienosti. :)

  VastaaPoista
 2. Perusasentojen ja seuruun vinouteen: palkkaa vasemmalla kädellä. Asento ja samalla seuruu parantuu itsestään, kun koira ei roiku oikeassa kädessä namin perässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuomari sanoi samaa, että pitäisi alkaa palkata vasemmalla kädellä. Aikanaan, kun palkkasin vasemmalla kädellä, Kiira alkoi jättäytyä taakse ja katse oli koko ajan vasemmassa kädessä. :D Pitäisi varmaan vuorotella käsiä ja yrittää kuienkin pitää palkansuunta siellä vasemmalla.

   Poista
 3. Tää on kyllä niin ihana blogi miten oot saanu ton bannerin kuvan tolleen ns. Yli?:D niikun että se on samassa tasossa kun sitte sivuiinmenolinkit.. Ja sitten miten tossa otsikoissa on tuo olipa kerran?:) hyvä selitys:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. :D Kuva tuossa kulmassa on oikeasti taustakuvassa. Ylin liila gadgetpalkki on myös taustakuvaa. "Olipa kerran" teksti on yksinkertaisesti vain kuva laitettuna CSS koodilla otsikon alle.

   Poista
 4. Jos alkaa vas.palkatessa jättäytyä taakse niin auttaiskohan että palkkaat heittämällä namin/lelun aina eteenpäin. Palkka suunnilla on yllättävän suuri merkitys, minäkin koitan sitä kovasti yrittää muistaa. Takapalkkaa kun valuu liikkeissä eteenpäin esim. jäävät ja etupalkkaa kun halutaan esim. nopeasti luokse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi auttaakin. Nimenomaan jos vielä vasemmalla kädellä heittäisi sen palkan eteenpäin. Kiitos. :)

   Poista
 5. Unohdinkin kommentoida aikaisemmin. Hyvältähän tuo näytti! :) Varmasti tosi jännittävä tilanne molemmille. Tsemppiä jatkoon!
  Näistä treenipostauksista saa itsellekkin lisää puhtia treenaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan hyvä ensimmäinen kerta meillä tosiaan oli. ^^

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.