8. helmikuuta 2013

11 + 11 + 11 + 11

Meille iski 11 asian ja 11 kysymyksen -haaste peräti kuuteen kertaan. Luvassa on toisin sanoen aika pitkä postaus täynnä sekalaista tietoa. Haasteena on kertoa 11 satunnaista asiaa itsestäni, vastata 11   saamaani kysymykseen, keksiä 11 uutta kysymykstä ja haastaa 11 bloggaajaa. Koska tämä tarkoittaisi minun tapauksessani 66 kysymystä vastauksineen, aion hieman oikaista ja valita kaikista saamistani kysymyksistä yksitoista suosikkiniani. 

11 ASIAA


1. Olen aina rakastanut eläimiä. Kaikkia eläimiä.

2. Jos joku tarjoaisi minulle mahdollisuuden tulla katsomaan ja hoitamaan omistamiaan vuohia, lehmiä, kirahveja, norsuja (ihan mitä vain) suostuisin välittömästi. Tämän takia minulla on jatkuvasti hoitokoiria talossani. Minä vain niin tykkään eläimistä. Vielä toistaiseksi ei ole ollut hoitokirahvia.

3. Minulle tulee aika varmasti olemaan aina ainakin yksi kani. Ihana eläin. Tällä hetkellä unelmoin  kääpiörotuja suuremmasta kanista seuraavaksi vemmelsääreksi. Isompi kani pärjäisi paremmin Kiiran kanssa ja minulle on tärkeää saada pitää kaniani vapaana asunnossani.  

4. Minulla tulee myös aika varmasti olemaan vielä muitakin eläimiä kuin kani, koira ja papukaija.

5. Kiinnostukseni eläimiin on enemmänkin kiinnostusta niiden lajityypilliseen käyttäytymiseen kuin kiinnostusta silitettävään seuralaiseen. Voisin hyvin ottaa esimerkiksi terraarioeläimen. 

6. Kaikesta tästä kiinnostuksestani luonnontieteeseen huolimatta opiskelen parhaillani yliopistossa humanistisia aineita. Pääaineeni on historia. 

7. Harkitsin aikanani myös hakevani opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä. 

8. Kirjahyllyssäni on yli 500 kirjaa.  

9. Tällä hetkellä lukujonossa on Morten Egtvedtin tokokirja Lydnadsträning i teori och praktik ja Scott Lynchin fantasiaromaani The Republic of Thieves. Molemmat luen heti, kun saan ne käsiini. 

10. Rakastan Tolkienia. Suosikkikirjani onkin ehdottomasti Taru Sormusten Herrasta.

11. Vietän paljon aikaa roolipelien parissa. Pääasiassa vedän kaveripiirilleni omaa MERP -inspiroitua kirjallista tarinankerrontapeliä, mutta viihdyn myös tietokoneroolipelien ja klassisten pöytäroolipelien parissa. 


11 VASTAUSTA

1. Millainen sinun ja koirasi suhde on?

Kiira on minun rakkain ja parhain ystäväni.

2. Tuleeko koirasi toimeen muiden eläinten kanssa?

Juu. Yksi Kiiran parhaita ystäviähän on Esme. Kiira osaa luonnostaan olla hyvin rauhallisesti pienemmän eläimen kanssa. Hyvin harvoin joudun ärähtämään Kiiralle, kun se innostuu paimentamaan hieman liian innokkaasti. Nymfiä sen sijaan Kiira ihmettelee edelleen jonkin verran. Vapaana lentelevä papukaija on aivan käsittämättömän kummallinen ja vaatii kyllä todella paljon itsehillintää Kiiralta olla juoksentelematta papukaijan perässä. Ongelma varmaan vähenisi, jos Kiira saisi haistella Nymfiä, mutta koska lintu pelkää koiria, ei sellainen tulisi kysymykseenkään.

Minkään muunkaan eläimen kanssa Kiiralla ei ole ollut mitään ongelmia. Kissoja Kiiraa osaa väistää ja hevosetkin se ohittaa rauhallisesti. Lampaitakin Kiira haluasi vain pussata. Villien eläinten kanssa Kiiralla ei ole myöskään sen suurempia ongelmia. Sillä ei ole ristaviittiä, eikä se lähde hajujen perään, mutta se saattaa kyllä sännätä näköärsykkeestä nopeasti liikkuvien eläinten perään. Kiinnostus loppuu kuitenkin pian eläimen kadottua näkyvistä tai pysähdyttyä. 

3. Viimeisin koiramaisin ostoksesi?

Viimeisin ostokseni taitaa olla vetovaljaat- ja hihna. Tai sitten joku lelu. Minä ostan aina leluja.

4. Mikä on lempi koiranharrastusvälineesi?

Naksutin. Minä en oikein osaa käyttää mitään muuta markeria, joten tunnen itseni ihan avuttomaksi ilman naksutinta. Olen niin tottunut siihen, että se roikkuu ranteessa, että huomaan ottavani sen hajamielisyydessäni mukaan ruokakauppaankin. Naksuttimesta on ehkä tosiaan tullut osa rannettani, mutta koiriin liittyvät suosikkitavarani, joita ostelen jatkuvasti lisää, ovat kuitenkin erilaiset koirien lelut. 

5. Mikä on koirasi lempilelu?

Ehdottomasti kepit. Jossain määrin Kiira myös tykkää tennispalloista ja pehmoleluista. Yleensä vinkulelut eivät ole Kiirasta mistään kotoisin, mutta Barbaba (kuvassa) on poikkeus. Kiirasta tuo hirvittävältä kuulostava ruma pinkki lelu on iiiiihana.

6. Mitä mieltä olet näyttelytoiminnasta?

Näyttelyt ovat mielestäni aika turhanpäiväisiä, mutta sinänsä ihan hauska koiraharrastus. Minusta näyttelyissä on toisin sanoen kiva käydä tapaamassa kavereita ja katsomassa sukulaiskoiria. En kuitenkaan arvosta näyttelytitteleitä kovinkaan paljoa ja pelkään näyttelypainotteisen jalostamisen pilaavan monet rodut. 

7. Kumman valitsisit: toko vai näyttelyt?

Toko.

8. Mitä treenasit koirasi kanssa viimeksi?

Eilen illalla harjoittelimme leikkimistä ohjatulla tokokurssilla. Kiiraa on niin vaikea saada innostumaan leikkimisestä pahoissa häiriöissä. Maanantaina puolestaan olimme treenaamassa vetoa. 

9. Tykkääkö koirasi uida?

Kyllä! Kiirassa tosin on hauskaa sellainen, että se ei uskalla mennä uimaan kuin ainoastaan tutuista rannoista, eikä se koskaan mene uimaan muuten kuin keppien perässä. 


10. Mikä on lempikoirarotusi ja miksi?

Varmaan kaikista maailman roduista eniten mielessäni pyörinyt on siperianhusky. Eikös tuollainen sinisilmäinen kotisusi ole ollut meidän kaikkien unelmarotu jossain vaiheessa? Kaunein koira maailmassa onkin mielestä punainen sinisilmäinen husky. Tähän on varmasti vaikuttanut yksi lapsuuteni lempielokuvista Balto. Luonteeltaan husky ei kuitenkaan ole toistaiseksi sopinut tarpeisiini. Ehkä joskus. 

Oma Kiirani on kuitenkin aika unelmarotuni. Haluaisin kovasti omistaa toisen belgianpaimenkoiran ja miksipä en myös hollanninpaimenkoiran tai valkoisenpaimenkoiran. Myös mudi olisi kiva. Paimenkoirat ovat toistaiseksi vastanneet parhaiten unelmarotuani kauniin ulkomuotonsa ja ihanteellisen luonteensa ansiosta. Joskus haaveilin shetlanninlammaskoirasta, mutta nyt kaikki collietyyppiset paimenet ovat jääneet taka-alalle. Saattaisin silti jonain päivänä ottaa bordercollien. Kuvia katsellessa olen myös ihastunut harvinaiseen australialaiseen koolieen. 

Jonain päivänä haluaisin myös akitan. Sellaisen kouluttaminen olisi todella mielenkiintoista. Oikeastaan mistään muusta samantyyppisestä koirasta en olekaan kiinnostunut, enkä oikein tiedä tuleeko akita koskaan sopimaan elämäntilanteeseeni, mutta juku ne ovat kyllä komeita! Sinänsä hauska olisi myös vaihtelun vuoksi omistaa seisoja, setteri tai spanieli. En ole kuitenkaan kiinnostunut metsästyksestä, joten lintukoira ei sen takia ole tullut kysymykseenkään, mutta kaikki tapaamani yksilöt ovat olleet aivan ihastuttavia. Ovat ne kuitenkin sen verran erilaisia kuin paimenet.

11. Mikä on ensimmäinen lemmikkisi? 

10-vuotiaana sain risteytyskani Sissin. Se ei ehinyt olla luonani kuin puoli vuotta, ennen kuin se karkasi ulkohäkistään, eikä koskaan enää palannut. Pari kuukautta sen jälkeen sain uuden risteytyskanin. Senkin nimeksi annoin Sissi. Jälkimmäinen Sissi oli valkoinen ja eli neljävuotiaaksi asti. Sissien jälkeen minulla on ollut monen monta kania ennen kuin lopulta perheeseemme muutti Prinssi. 

  


11 KYSYMYSTÄ

1. Voiko omia koiriaan laittaa suosikkijärjestykseen?
2. Kuinka paljon rapsuttelet koiraasi?
3. Nukkuuko koirasi sängyssäsi?
4. Kuinka suuri on koirasi lelulaatikko?
5. Onko koirallasi hellittely- tai lempinimiä?
6. Mikä on ensimmäinen koskaan lukemasi koirakirja?
7. Mikä koirakirja on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen? Mitä kirjaa voisit suositella?
8. Kuka on opettanut sinut kouluttamaan koiria? Mistä koirankoulutustaitosi ovat peräisin?
9. Arvostatko erityisesti jotakuta tiettyä koirankouluttajaa? 
10. Ihailetko jotakin tiettyä koiraa?
11. Mikä koira on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen ja jättänyt pysyvimmän tassunjäljen sydämeen?

11 HAASTETTUA

Ylempänä olevat kysymykset lähtevät seuraaville blogeille:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.