7. tammikuuta 2013

Vetoharrastuksen alkeita

Me olemme Kiiran kanssa päässeet nyt aika monta kertaa tutustumaan uuteen harrastukseen. Minun belgianpaimenkoirastani on nimittäin tullut vetokoira. Olemme päässeet kokeilemaan vetoa nyt muutaman kerran. Ja Kiira itse asiassa tuntuu pitävän tästä puuhasta todella paljon. Se ei pelkää kelkkaa ollenkaan. 

Perjantaina kävin ostamassa Kiiralle ihan omat vetovaljaat ja vetohihnan. Halusin monikäyttöiset valjaat pulkan ja kelkan vetämsieen. Onneksi paikalla oli asiantunteva myyjä, koska muuten en tosiaan olisi osannut ostaa sopivasti istuvia valjaita, enkä valita tarpeisiini sopivaa hihnaa. Maksoin näistä varusteista 62 euroa. Eihän ne ihan halvat olleet, mutta sainpa ainakin mitä halusin. 

Heti sunnuntaina pääsin kokoilemenaan Cujon omistajan kicksparkia. Samalla sain monia hyviä vinkkejä siihen kuinka Kiiran opettaisi parhaiten juoksemaan kelkan edellä. Teimme muutamia lyhyitä pätkiä siten, että minä olin kelkan takana ja kämppis palkkasi Kiiran lumikokkareella. Hyvästä muutaman kymmenen metrin vetämisestä Kiira sai palkaksi eteenpäin lentävän lumipallon. Kun se oli sujunut hyvin muutaan toiston ajan, teimme niin, että kaveri odotti Kiiraa maalissa lumikokkarepalkan kanssa. Kiira veti maaliin ongelmitta. 

Kiira ei kovinkaan luonnostaan halua olla minun edelläni ja vetää minusta poispäin. Siitä on outoa, että ohjeet tulevat selän takaa ja sen pitäisi kulkea edelläni. Nimenomaan palkan suunnalla yritimme saada Kiiran huomion eteenpäin. Uskon kuitenkin, että pääsemme tästä ongelmasta eroon kohtalaisen pian, kunhan vain jaksan treenata usein. Minun pitäisi huomenna saada käsiini ikivanha potkukelkka, joten sitten on mahdollisuus treenata muutenkin kuin vain kavereilta lainatuilla välineillä. 

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hienolta!

  Valon kanssa olen kokeillut kaksi kertaa pulkan vetämistä ja molemmilla kerroilla se on pelännyt pulkkaa todella paljon, ensimmäisellä kerralla meni niin lukkoon että ei suostunut liikkumaan. Toisella kerralla osasin jo varautua ja aloitettiin tosi rauhallisesti, mutta ei. Se liikkui ihan luimussa, kun pelkäsi niin takana suhisevaa tummaa möykkyä.

  Mutta ehkä mekin joskus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi kun pulkka on niin pelottava Valon mielestä. :( Pelkääkö Valo pulkkia muutenkin vai ainoastaan niiden kolistellessa perässä? Meillä Kiira nostaa irokeesin pystyyn, jos lenkillä vastaan tulee lapsi pulkan kanssa, mutta jostain syystä perässä suhiseva pulkka ei ole yhtään pelottava.

   Poista
  2. Valo pelkää pulkkaa vain silloin, kun se suhisee ja kolisee takana ja se ei "saisi" vilkuilla taakse. :/
   Paikallaan ja edessä oleva pulkka on vähän jännä, mutta niistä se ei mene paniikkiin.

   Poista
  3. Höh. Valon kanssa täytyy sitten vain edetä etana-askelin mikäli sen haluaa totuttaa pulkkaan. Kyllä se siitä varmaan lähtisi sujumaan. :)

   Poista
 2. Hieno Kiira!:)

  Olisihan vetoharrastus ihan huippu, mutta toi pikkupuudeli ei oikein mitään saisi vedettyä:´)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. Mä oon kanssa naureskellut, että seuraavaksi valjastan Samban kelkan eteen. Siinä vasta olisikin näky. :P Toisaalta näkeehän sitä sinänsä canicrossissakin aika pieniä koiria. Prinssin (10 kg) kokoisille myydään vetovaljaita. Samban (5 kg) kokoisille ei sitten niinkään.

   Poista
 3. Sinisterillä on muuten ihan sama, se ei ymmärrä kun ohjeet tulee takaa, sehän juoksee vaan mun luo, eikä muutenkaan halua viipottaa edellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiran kanssa on tehty niin paljon tokoa, että se haluaisi koko ajan vain tulla mun vierelle seuraamaan. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.