12. tammikuuta 2013

Tokotreeniä ja näyttelyvalmisteluja

Minä heittäydyin hurjaksi tässä yhtenä päivänä ja ilmoitin Kiiran meidän ensimmäisiin mölleihin. Möllit ovat   kuukauden päästä. Kyseessä on tosin ihan vain nakkiluokka, mutta jostainhan sitä on aloitettava. Tavoitteena on päästä treenaamaan kisatilannetta. Se kun on uusi asia sekä minulle että Kiiralle. Koiramäärä ja ihmishälinä tuskin tuottaa ongelmia, mutta en ole aivan varma miten Kiira reagoi minun jännitykseeni.

Tänään vuokrasimme sitten porukalla Virikkeen tilan käyttöömme tunniksi voidaksemme treenata tokoa lämpimässä. Treeneissä oli Kiiran lisäksi Neira ja Elsa. Kuvia voi katsoa enemmän täältä. Vaikka kuvista voisi päätellä Kiiran olleen pääasiassa koko ajan taolla niin kyllä me oikeasti vähän tehtiin hommiakin.

Päällimmäisenä mieleeni jäi jälleen kerran sekaisin menneet jäävät. Minun on ihan todella saatava ne kuntoon. Kiira tekee molemmat oikein hyvin, mutta siinä ei tunnut olevan mitään logiikkaa milloin se jää liikkeestä seisomaan ja milloin se menee makaamaan. Arpapeliä. Toinen mitä minun pitäisi treenata on tuo seuruu. Tänään taas oli aavistuksen turhan haahua vaikka oli tuttu ympäristö ja tutut koirat.

Tässä vielä vähän videokuvaa parista onnistuneesta liikkeestä. Hieman Kiira epäröi, ennen kuin hyppäsi tuon esteen yli, kun taisi olla ensimmäistä kertaa noin korkea. Kiira ei kuitenkaan juuri steppaile. Kiiralla tuo seisominen on muutenkin todella vahva. Huomaatte varmaan myös, että jätän täysin kutsumatta koiran perusasentoon liikkeen lopussa. Ihan tarkoituksella koska Kiira kuitenkin ketjuttaisi sen hetkessä ja sitten olisin ongelmissa ennakoinnin kanssa.Huomenna Kiiralla on ensimmäiset näyttelyt Lahdessa. Otimme hieman ravaamista ja seisomista tänään treeneissä. Molemmat menivät hyvin, mutta kyllä minua silti jännittää. Kunpa Kiira ei söisi tuomaria! Iiik. Onneksi ei tarvitse lähteä yksin vaan mukaan lähtee sekä kämppis että äitini. Vielä olisi tänään edessä koiran harjaaminen ja laukun pakkaaminen huomista varten.


6 kommenttia:

 1. Tsemppiä näyttelyihin, hyvin ne menee!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä tuo seisomaan jääminen, Sony kun tahtoo valua aina pari askelta käskystä. Onnea kehään, ilmoittelet tännekin varmaan sitten miten sujui! Missä on teidän ekat möllit? Ois kiva tulla vaikka katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmotan toki. :) Ja Agimestassa Espoossa 16.2. on nuo möllit. Taitavat kulkea Tiltun koirakoulun harkkatoko -nimellä.

   Poista
 3. Sulla on kyllä ihan älyttömän upeita kuvia! Milläs kuvailet? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on ihan vain Canon EOS D1000 ja siihen putkina tuo 75-300mm ja uusi 50mm F1.8.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.