19. tammikuuta 2013

Pakkasen puremat

Tänään ja eilen Suomen sää on yrittänyt päihittää Siperian. Pakkasta on ollut reippaasti yli kaksikymmentä astetta. Koska aurinko on kuitenkin paljastanut kasvonsa, olemme koirien kanssa uhmanneet siperialaista säätä ja ukoilleet reippaat pari tuntia molempina pakkaspäivinä. Aurinkoa on saanut nähdä niin harvoin viime aikoina. 

Eilen, jolloin ei vielä ollut ihan näin kylmä, liityimme Kiiran ja Neiran kanssa naapurin shelttityttöjen Lillyn ja Violan seuraan metsälenkille. Tänään puolestaan kävimme Firalla ihan vain omassa porukassa. Metsässä ei tosiaan ollut muita lenkkeilemässä melkein kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Kovin moni ei ilmeisesti ole näin hullu.

Vaikka etenkin tänään on ollut todella kylmä, en huomannut Kiiran juurikaan palelevan. Vähän haluton se oli pysymään paikallaan kuvattavana, mutta muuten se oli ihan oma hangessa kiereskelevä ja makoileva itsensä. Kiira tosiaan rakastaa talvea. Neira puolestaan vaikutti palelevan jonkin verran ja Kiharat eivät pärjää ollenkaan tässä säässä. Miten teidän koirat pärjäävät? Rakastavatko vai vihaavatko pakkasta?

Minun mielestäni tällainen aurinkoinen pakkassää on kuitenkin kaikesta purevasta kylvyydestä huolimatta kaunis. Yritin tänään ikuistaa tätä säätä kameralle, enkä nyt aivan tiedä onnistuinko, mutta ainakin sain muutaman kylmänsävyisen kuvan Kiirasta. En minä kauheasti ehtinyt kuvata ennen kuin sormet jäätyivät. Kiharagalleriassa on muutama kuva lisää. 


11 kommenttia:

 1. Meillä ainakin Nita paleli eli takki päällä tänään mentiin ja vältettiin pysähtelyä. Takki päällä vaikuttaa ihan tyytyväiseltä eikä kummemmin palelevan. Rannikolla tämä pakkanen muistuttaa tosiaan Siperiaa.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiralla oli kyllä takki päällä, mutta Kiira ei tunnu tarvitsevan kunhan vain pysytään liikkeessä. Ainoastaan treeneihin mulla on Kiiralle loimi tauoille.

   Poista
 2. Mä niin rakastan aurinkoisia pakkaspäiviä, tänään kävin Elsan kans parikin kertaa pitkällä lenkillä.:) Elsa ei tunnu pakkasessa palelevan, mutta laitoin silti sille villapaidan päälle.:) Nättejä pakkaspäivän kuvia sulla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Elsalla on niin lyhyt karvakin! :O

   Poista
  2. Siis ei se oikeesti palele.:D On niin meno päällä kokoajan et varmaan siksi pysyy lämpimänä. Silloin kyllä palelee jos pitää paikalla pysyä eikä pääse liikkumaan.

   Poista
 3. Esme nyt riehuu niin paljon että ei ehdi paleltaan, mut sit kyl jos joutuu seisoon niin tulee kylmä. Aurinkoinen pakkas päivä on ihanin päivä lähteä lenkille, vaikka kylmä onkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kunnolla päälle vain niin kyllä siellä pärjää koirien kanssa. Mä omistankin sellainen dorkahaalarin, joka pitää lämpimänä pahimmillakin pakkasilla. :D

   Poista
 4. Täällä oli yks päivä varmaan 30 astetta pakkasta ja koirat pomppi kolmella jalalla eteenpäin... :-D Mutta Kiira on hurjan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira kiittää. :3 Meillä kanssa Kiharat hyppivät kolmella jalalla eteenpäin pakkasella. Tassut jäätyy niin nopeasti. :D

   Poista
 5. Nyt on ihan pakko jättää kommenttia! Blogisi ulkoasu on mitä upein mihin olen törmännyt! Erittäin upea suunnittelu ja toteutus! Värimaailma osuu yksi yhteen joka puolella ja miellyttää silmää. Kuvat ja kaikki, ah! Erittäin upea! :) Ilo katsella blogeja, joiden ulkoasuun on panostettu ja käytetty aikaa ja ajatuksia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! ^^ Joidenkin mielestä ulkoasu on liian monimutkainen, mutta itse olen tykästynyt yksityiskohtiin, joten tällä mennään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.