31. joulukuuta 2012

Kertaus vuodesta 2012

Kun vuosi 2012 alkoi, oli Kiira vasta viisi kuukautta vanha. Meillä ei ollut vuodelle mitään sen ihmeempiä tavoitteita. Taisin ainoastaan toivoa onnistuvani epäluuloisen koiran kouluttamisessa yhteiskuntakelpoiseksi. Tarkoitus oli myös tutustua muutamiin uusiin harrastuksiin ja käyttää Kiiraa luustokuvissa vuoden loppupuolella. 

Tammikuun suurin tapahtuma taisi olla Lohjan pentunäyttely. Siellä minun kaunis tyttöni sai kunniapalkinnon. Jei. Kiira oli kuitenkin sen verran hermostunut tuomarin käsittelyssä, että päätin lykätä tulevia näyttelyitä, kunnes tyttö olisi vähän kypsynyt. Helmikuussa en itse ottanut yhtä ainutta valokuvaa. Muistelisin meidän muutenkin elelleen aikalailla hiljaisestiperuslenkkeilyn ja -oleilun merkeissä. Maaliskuussa ja huhtikuussa sen sijaan otin joitakin kuvia, mutta meno oli edelleen samanlaista hiljaista peruselämistä. Odottelin kai vain lumien sulamista. Myös toko oli tauolla koko kevään takapihapuuhastelua lukuun ottamatta.


Toukokuussa ja kesäkuussa sen sijaan aloimme nähdä enemmän kavereita. Kuvasaldoakin on tältä ajalta todella paljon. Oli todella vaikea valita sopivia kuvia. Päivät kuluivat pääasiassa kavereiden kanssa leikkien ja telmien. Etenkin naapureiden shelttityttöjä nähtiin paljon alkukesästä. Kaikenlainen harrastaminen oli kuitenkin edelleen alkukesästä tauolla.Heinäkuussa sen sijaan tapahtui todella paljon! Ensinäkin Kiira pudotti kaiken karvansa ja täytti maagiset yksi vuotta. Heinäkuussa sain myös toivottaa tervetulleeksi kaksi uutta perheenjäsentä. Äitini luokse muutti Samba ja kämppikseni luokse muutti Neira. Heinäkuussa minä myös tapasin todella paljon uusia ihmisiä ja aloitin sitä kautta blogin pitämisen.

Elokuussa tapasimme myös todella paljon uusia ja vanhoja ystäviä. Nymfi muutti luokseni, Risto menehtyi ja aloitimme jälleen tokon Kiiran kanssa. Loppukesästä myös kaksi lähipiirin koiranpentua pitivät minut erittäin kiirreisenä. Pääasiassa taisinkin viettää elokuun kahden koiranpennun menoa ihastellen. Mökilläkin käytiin monta kertaa. 

Syyskuussa ja lokakuussa tapasimme ennätysmäärän uusia ihmisiä ja koiria. Samba ja Neira opettelivat samalla sosiaalisiksi. Olisimmekohan käyneet reilussa kymmenessä koiramiitissä. Myös kaikenlaisen puuhastelun määrä alkusyksyllä uimisesta tokoiluun ja mätsäreihin oli aikamoista. Emme tainneet juurikaan pysähtyä. Kävimme vielä Erican kanssa mökilläkin myöhään sieniaikaan syksyllä.

Entä marraskuu ja joulukuu? Taisi meidän vauhti hieman hidastua loppuvuotta kohti, mutta paljon tehtiin ja nähtiin kuitenkin. Muun muassa toko on edistynyt todella paljon. Pääsin myös tutustumaan hakuun, agilityyn ja rallytokoon. Prinssille ja Samballe rallytokosta muodostui oikein loistava laji. Kiiralla puolestaan pääpaino loppuvuodesta oli näyttelyharjoituksissa mätsäreissä. Kiiran luoksepäästävyys onkin parantunut hurjasti. Syksyllä Kiira aloitti myös juoksunsa ja pennut täyttivät puoli vuotta. 


Vuosi 2012 oli toisin sanoen erittäin koirapainotteinen vuosi. Opin tuntemaan todella paljon erilaisia koiria ja voisin sanoa oppineeni koirista todella paljon. Etenkin opin tuntemaan omaa Kiiraani. Kiirasta on tosiaan vuoden aikana omasta mielestäni kasvanut oikein kelpo aikuinen. Luustokuvauksissa selvisi Kiiralla olevan A-lonkat ja 0-kyynärät, mutta silmistä löytyi pientä sumentumaa, eli oletettavasti katarakta, joten jalostukseen Kiiraa ei koskaan käytetä vaikka luonne osoittautuisi täydelliseksi. 

Ja blogi on lähtenyt hyvin käyntiin! En olisi koskaan uskonut blogia aloittaessani sen voivan saavuttaa näinkään suurta lukijakuntaa. Olen todella imarreltu, että näin montaa kiinnostaa meidän lauman seikkailut. Lukijoita on jo 59 muutaman kuukauden bloggauksen jälkeen. Uskomatonta. Hurjasti kiitos teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.