17. joulukuuta 2012

Syksyn mätsärisaldoa
Kiira on käynyt tänä syksynä seitsemässä eri mätsärissä harjoittelemassa kehäkäytöstä ja luoksepäästävyyttä. Toissapäivänä Kiiralla oli Petikossa tämän vuoden viimeinen mätsäri, joten ajattelin, että on aika katsoa kuinka koira on kehittynyt syksyn aikana. Lukiessani postaustani ensimmäisistä mätsäreistä huomaan Kiiran todella kehittyneen paljon. En edes tajunnut sitä ennen kuin aloin toden teolla kerrata kuluneita mätsäreitä.

Aloituspiste oli se, että Kiira ei antanut tuomarin lainkaan koskea itseään vaan väisti pöhähdellen kauemmas, mutta nykyään ei tuosta epävarmuudesta ole jäljellä kuin pieni korvien luimistelu ja handleria vastena painautuminen. Kiitos koiran kouluttamisesta kuulunee oikeastaan Ericalle. Hän se on Kiiran kehään kerta toisensa jälkeen vienyt. 

Kahdessa ensimmäisessä näyttelyssä Kiira ei antanut tuomarin koskea itseään lainkaan. Pakottamaan emme ruvenneet. Tuomari antoi Kiiralle vain hieman superherkkuja. Jo kolmannissa mätsäreissä tuli kuitenkin läpimurto Kiiran antaessa tuomarin katsoa hampaat. Siitä on sitten vain menty eteenpäin. Kerta kerralta Kiira on väistänyt vähemmän tuomaria. Ei se tosin vieläkään tuomareista pidä, mutta nyt se yhdistää ne jo ruokaan, joten eivät ne nyt enää ihan kauheitakaan voi olla. 

Kertaakaan emme ole sijoittuneet, mutta ottaen huomioon lähtöpisteemme, olen enemmän kuin iloinen saavutuksistamme. Muutama punainen nauha ja kaikkea! Ennen kaikkea olen iloinen siitä, että Kiira ei osoita minkäänlaisia stressin merkkejä koirahälinässä tai näyttelykehässä, eikä se tosiaan enää pidä tuomaria mörkönä. Tavoite oli saada Kiira näyttelyvalmiiksi tammikuuhun mennessä ja nyt tyttö on ilmoitettu Lahden ryhmänäyttelyyn 13.1.2013.

Tarkempia kuvauksia mätsäreistä voitte lukea handlerin kertomana

KIIRAN MÄTSÄRIT 2012

7.10.2012 Onnentassun Match Show, Riihimäki
SIN

14.10.2012 HSKKn Match Show, Hyvinkää
SIN

10.11.2012 Liikekeskus Kespan Match Show, Salo
PUN

24.11.2012 Kiskon Agilityn Match Show, Salo
PUN

2.12.2012 SPBGVn Match Show, Sipoo
SIN

6.12.2012 Akateemisen karjakerhon Match Show, Helsinki
SIN

15.12.2012 Uudenmaan koirakoulun Match Show, Vantaa
PUN

7 kommenttia:

 1. Hyvä Kiira ja Erica! Tosi hieno, reipas Kiira!
  Saatas vielä velipuoli samaan pisteeseen mut koska sitä on jo niin väkivalloin pakotettu niin vaikeempi saada ulos siitä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + tottakai väärällä tunnuksella :D
   t. Sinister

   Poista
  2. Erica on osannut palkata oikeaan aikaan. Hauska katsoa kehän laidalta kuinka Kiira vähän väliä ottaa Ericaan kontaktia tuomarin tutkiessa sitä. Silleen "Teenhän nyt oikein?" ^^

   Poista
 2. Heiiii miten siellä Testaa taitosi -illassa meni?;) Mä en malta odottaa raporttia siitä.:D Ite homehduin töissä ja kyllä ketutti.:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo. Kivaa oli! :D Nyt mä sain sen raportinkin kirjoitettua.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.