20. joulukuuta 2012

Kiira testaa taitonsa

Tässä joulua odotellessa kävimme toissa päivänä Kiiran kanssa Virikkeen koirapalvelun Testaa taitosi -illassa. Siellä oli tarkoitus kokeilla joitakin vanhoja taitoja uusissa häiriöissä. Paikalla oli viisi koiraa meidän lisäksi mukaan lukien rauhoittumista opetteleva Neira. Oikein mukava ilta eritasoisten koirakoiden treeniä katsellessa. 

Itse tahdoin kokeilla tokoliikkeistä paikkamakuuta. Ensimmäiseksi halusin häiriöksi ohi käveleviä ihmisiä ja koiria. Ei mitään ongelmaa. Vieraat koirat ohittivat Kiiran parin metrin päästä eikä Kiira edes katsonut niiden suuntaan. Seuraavaksi nostettiin panoksia lisäämällä hölkkääviä ihmisiä Kiiran ympärille. Ei silti mitään ongelmaa! Tällä kertaa Kiira toki katsoi hieman kiinnostuneena ohi juoksevaa miestä, mutta ei kuitenkaan edes harkinnut nousevansa istumaan. 

Tämän lisäksi otimme Kiiran kanssa myös hieman luoksepäästävyyttä. Hermoilin tätä tosi paljon, koska tämän kanssa meillä on ollut ongelmia, mutta hermoilu osoittautui aivan turhaksi. Kiira ei hievahtanutkaan sivultani vieraan miehen tullessa tervehtimään sitä. Palkkasin Kiiraa tiheästi. Ei se kuitenkaan itse ottanut kontaktia lähelle tulleeseen ihmiseen vaan makkaran toivossa suostui sietämään rapsutukset.

Ihme kyllä sama mies oli kyllä pelottava (Kiira haukkui) kävellessä hetken päästä hakemaan pipareita meidän rauhoittumispaikkamme läheltä. Jännä. Muuten rauhoittumispaikalla Kiira oli aivan oma itsensä. Makasi kyljellään rennosti. Huomasin kuitenkin, että tunnin alussa, ennen kuin vieraita koiria oli katsottu hetki sivusta, alkoi Kiira herkästi murista kaikille, jotka kääntyivät tuijottamaan sitä. Terävä mikä terävä. Kaikkeen jännään pitän reagoida murisemalla. 

Olen kuitenkin todella ylpeä Kiirasta. Nyt me menemme jouluksi treenitauolle.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Heh. Kiitos. Ihme että koirat osasivat jättää tuon ison tontun rauhaan. :P

   Poista
 2. Kiiran käytös kuulostaa ihan Valomaiselta käytökseltä. Ja musta on tosi kiva lukea, että sä jaksat tehdä töitä Kiiran sosiallistamisen eteen! Jatkakaa samaan malliin! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannustuksia on aina niin kiva kuulla. :) Kiiran kanssa on tosiaan painittu tämän epäluuloisuuden kanssa pennusta asti. Ei se varsinaisesti arka ole, mutta se kokee ihmiset tosi herkästi tosi epäilyttäviksi. Nyt aletaan jo olla voiton puolella. Kun vielä jäisi murkkuikä kunnolla taakse.

   Poista
 3. Kommentoin tähän jo puhelimella, mutta näemmä se ei tullut. No joka tapauksessa toi tunti kuulosti tosi kivalta, ehkä mekin vielä joskus päästään sellaseen.:D Jos haluut joskus treenata yhdessä niin meistä saa kyllä seuraa ja voin tehdä Kiiralle myös luoksepäästävyyden. Taistellaan samojen asioiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meidän ehdottomasti pitäisi mennä treenaamaan ja/tai juoksuttamaan koiria joku päivä yhdessä. Etenkin kun Kiirasta Elsa oli siellä mätsäreissä jostain syystä vähän epäilyttävä aluksi. :D

   Poista
  2. Vois varata joskus jonkun hallivuoron ellei sää tästä lämpene. En viitti yli 10 asteen pakkasilla tota makuuttaa maassa jäätymässä. Vois joskus käydä vaikka Pitkäkosken koirapuistossa, siellä on paljon tilaa juosta.:)

   Poista
  3. Virikkeestä ehkä pystyisikin varaamaan. Ja tosiaan käydään koirapuistossa joku päivä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.