4. joulukuuta 2012

Katarakta epäily

Kiiralta käytiin eilen kuvauttamassa lonkat ja kyynärät MEVETissä. Päästyäni paikanpäälle päätin ottaa silmäpeilauksen vielä mukaan pakettiin. Alunperin olin ajatellut säästäväni vähän rahaa, mutta tulin toisiin ajatuksiin, kun peilaus järjestyi niin helposti samalle kerralle. Vaikka itse olin hermostunut, suhtautui Kiira tosi hyvin odotusaulan hälinään (paikalla oli kymmenen vilkasta tolleria) reagoimatta oikeastaan yhtään mihinkään. Kiira vain makoili jaloissani odottamassa. Mahtava tyttö.

Kiira yllätti minut myös positiivisesti ottamalla eläinlääkärin vastaan tyynen rauhallisesti. Silmäpeilaus onnistui ilman murinoita. Hieman Kiira yritti pakittaa alas pöydältä, kun peilaus kesti ja kesti, mutta muuten se oli todella rauhallisesti. Vasemasta silmästä paljastui ikävä yllätys. Katarakta epäily. Ensimmäinen ajatus taisi olla voi paska. 

Lääkäri sanoi, että vasemmassa silmässä on jotain pientä, jota hän epäilee kaihiksi. Varmaa diagnoosia ei kuitenkaan vielä saatu vaan ainoastaan kehotus uusiin kuvauksiin vuoden tai kahden päästä. Ilmeisesti kyseessä voi olla jokin muukin. Kylläpä harmittaa. Kiira ei ole sijoituksessa, eikä sitä ole ollut tarkoitus käyttää jalostukseen, mutta kyllä tällainen silti aina ärsyttää. Sitä niin toivoisi, että juuri itselle olisi tullut se kaikilta perinnöllisiltä sairauksilta välttynyt yksilö. 

Luustokuvat lähtivät kennelliittoon A/A ja 0/0. Lonkkia kehuttiin oikein hienoiksi, joten toivottavasti eivät tulokset muutu matkan varrella. Varmaa taitaa nyt kuitenkin olla se, että minulla on luustoltaan terve koira, eikä mikään siis estä minua aloittamasta vakavissani raskaampiakin harrastuksia. Loistavaa! Huomenna meidän pitäisikin päästä kokeilemaan vetoa. 

6 kommenttia:

 1. En vielä kovaa riemuitse jos Kennelliitolta palautuu himppu huonompana, mutta ONNEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tosi iloinen noista luustokuvista. ^^

   Poista
 2. Hienoa, että lonkat ja kyynärät lähtivät priimana! Harmi tuo silmäjuttu, toivottavasti väärä hälytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Aika yleinen katarakta taitaa kuitenkin belgeillä olla. :/

   Poista
 3. Onnea terveluustoisesta koirasta! Toivottavasti silmän tilanne sitten vuoden tai parin päästä selviää (ja olisi mahdollisimman hyvä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja niinpä! Toivottavasti vuoden päästä ei ainakaan löydy mitään vakavampaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.