10. marraskuuta 2012

Unelmieni koira

Minkä takia minä hankin koiran? Tätä minulta on kysytty monta kertaa sen jälkeen, kun nämä karvakorvat ovat muuttaneet luokseni. Kysymykseen on ollut yllättävän vaikea vastata yksiselitteisesti. Koirat vievät kaiken aikani, tuhoavat omaisuuteni, kuluttavat rahani ja sotkevat asuntoni. En voi erityisesti sanoa nauttivani pitkistä lenkeistä rankan koulupäivän päätteeksi pimeässä syyssateessa. En voi väittää pitäväni koiran ripulikakan siivoamisesta keskellä yötä matoltani. Ja kuitenkaan minä en vaihtaisi koiraani mihinkään maailmassa.

Kaikista näistä huonoista puolista huolimatta Kiira on antanut minulle todella paljon. Kliseisesti voisin sanoa koiraharrastuksen muuttaneen elämäni. Ja sanoisin, että parempaan suuntaan, sillä olen saanut uusia kavereita ja kokemuksia. Kiira - vaikka on yhtä epäluuloinen kuin omistajansakin - on tehnyt minusta sosiaalisemman. Tämä ei kuitenkaan ole syy siihen minkä takia halusin koiran.

Aloin haaveilla koirasta suurinpiirtein kuusivuotiaana. Lähipiirissäni ei juurikaan ollut koiria naapurin collieta lukuun ottamatta. Taisin toisin sanoen muiden ysärilasten tavoin inspiroitua pääasiassa Hopeanuolesta. Olihan tuollainen rohkea pystykorva saatava suojelemaan minua verenhimoisilta karhuilta. Noihin aikoihin kouluvihot täyttyivät hopeanuolimaisista koiratarinoista.

Doro tarinasta Doro ja Emma (Jenny 8 v)
Yhden tällaisen tarinan satuin löytämäänkin pari päivää sitten ja leikkasin tarinan kuvituksesta kuvan tuosta koirasta. Koira on ruskea mustilla tassuilla varustettuna. Usein unelmieni koiralla oli myös musta maski, mutta sellaista kuvaa en nyt sattunut löytämään. Koiralla oli kuitenkin aina pitkät jalat, siro rakenne, pystyt korvat ja laskeutuva häntä. Sen nimi, sukupuoli ja mustien merkkien määrä vaihteli, mutta aina se oli tulinen, suojeleva ja seurasi omistajaansa kaikkialle.

Katsellessani tätä kuvaa en voinut olla vertaamatta sitä Kiiraan. Tajusin, että minä viimeinkin olen saanut sen, unelmieni koiran, viidentoista vuoden odottamisen jälkeen. Katsokaa ja verratkaa vaikka itse. Vastauksena alussa esittämääni kysymykseen, minä hankin koiran toteuttaakseni yhden elämäni pitkäaikaisemmista unelmista.

Kertokaahan minkä takia te olette hankkineet koiran ja mistä koirainto on alunperin lähtenyt liikkeelle? Voisin itse asiassa haastaa lukijani kirjoittamaan aiheesta blogeissaan. Minusta olisi todella hauska lukea miten eri ihmiset ovat päätyneet koirien pariin.


7 kommenttia:

 1. No nyt kyllä osu ja upposi! Täytyypä pistää aihe korvan taakse :)

  VastaaPoista
 2. Haaste vastaanotettua ja haasteeseen vastattu :) http://trikkihirmu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Haasteeseen vastattu! Mielenkiintoinen aihe, saa toki kurkistaa blogiin, keskeneräinen tosin.. :)

  http://tippelke.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun ihmiset inspiroituvat kirjoittamaan aiheesta. :) Kivan tekstin olit sinäkin kirjoittanut.

   Poista
 4. Vaikka tämä haaste onkin jo vähän vanhempi niin täytyyhän tähän vastata! Liian herkullinen aihe. :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.