19. marraskuuta 2012

Ulkona tyttökavereiden kanssa

Nyt kun Kiiran juoksut ovat jääneet taakse, olemme jälleen tavanneet koirakavereita. Mielenkiinnolla katsonkin kuinka tuo koira on kypsynyt ensimmäisten juoksujen aikana. Se on sanottava, että Kiira tulee huomattavasti paremmin toimeen urosten kuin narttujen kanssa, mutta en silti nimittäisi Kiiraa epäsosiaaliseksi narttujen kanssa. Jotain kipinöitä saattaa kuitenkin lennellä. En ole oikein vielä päättänyt miten tähän puutuisin - vai tarvitseeko puuttua lainkaan?

Tänään ollaankin sitten tavattu ihan urakalla tyttökoiria. Ensin tapasimme päivästä ihan uuden tuttavuuden: belgianpaimenkoira tervueren Tara liittyi seuraamme Firan hiekkamontuille. Seitsemänvuotias vanhempi tervunarttu oli Kiiralle oikein hyvää seuraa. Aikuinen koira ei paljon Kiiran murkkumörinöistä välittänyt. Myöhemmin tänään tapasimme sitten sekarotuista kolmevuotiasta Meeriä, jonka kanssa Kiiralla on ennen ollut oikein kivat leikit, mutta jonka kanssa tänään oli melkolailla kipinöitä ilmassa. Koko ajan mukana roikkui myös Neira.

Kiiralla toisin sanoen on kokemuksia eri-ikäisistä narttukoirista ja joidenkin kanssa se leikkii todella hyvin ja joidenkin kanssa se taas pöhisee ihan turhaan. Toisten dominoivien narttujen kanssa Kiira esimerkiksi ei oikein ota tullakseen toimeen. Tai tulee... mutta se on vähän sellaista selkäkarvojen nostelua ja valkoisin hammasrivistön näyttelemistä. Ehkä tämä on ikävaihe?

Joka tapauksessa ulkona oli oikein mukavaa tyttöseurassa. Kiira käyttäytyi oikeasti ihan hyvin vaikka valitukseni antaakin ymmärtää muuta. Säästyimme tappeluilta. Koirat leikkivät iloisesti keskenään. Sääkin oli oikein suotuisa. Pääasiassa oli pilvistä, mutta muutaman kerran aurinko kurkisti pilviverhon takaa ja heijastui kauniisti lammen pinnasta. Ikuistin sen kameralle. Lisää  kuvia löytyy tavalliseen tapaan kiharagalleriasta.

8 kommenttia:

 1. Tämä ei todellakaan ole ikävaihe. Riippuen koirasi luonteen dominanssista ja tyttökavereiden luonteesta tuleeko toimeen enää vanhempana. Saku tyttöni tuli harvinaisen kauan toimeen, n. 2,5 v. ikään ja sen jälkeen oli tappo meininki. Vaikka olikin tutut nartut ja pennusta asti tavanneet.

  Hukka sieti uroksia 1,5.v.,ja tutut urokset vieläkin tai ne jotka ymmärtää heti alistua. Jos haluat koirasi tulevan toimeen muiden koirien (kavereiden koirien kanssa) on nyt aika ilmaista asia sille. Sekään ei välttämättä auta enää aikuisena, kun narttu alkaa tekemään "pentuja" ja leikki-ikä menee pois. Silloin se alkaa alistaa muita narttuja ollakseen itse alfa-naaras. Riippuu todellakin koirasi ja kavereiden koirien luonteesta miten käy. Saman arvoiset koirat eivät tule toimeen keskenään.

  Todellakin voit nyt vaikuttaa siihen, kieltämällä tappelun sinun läsnä ollessa, joten sinä olet se alfa-naaras, mutta sekään ei välttämättä toimi. Hukka ja sen veli on selkeästi erilaisia luonteeltaan ja ytte alistuu heti, kun Hukka tulee kohti. Nuolee sen suupieliä, häntä alhaalla ja pää kääntyy hukasta pois päin. Selätykset on jo käyty läpi, joten hukalle riittää tämä viesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira on luonteeltaan aika dominoiva. En ole ikinä nähnyt sen heittäytyvän selälleen yhdellekään toiselle koiralle. Kiiran saa käskystä vetäytymään pois, jos en halua sen menevän jonkun toisen koiran luokse. Yleensä käsken sen pois heti, jos vain mitenkään ehdin, kun aletaan nostaa selkäkarvoja tai näyttää hammasrivistöä. Mietin, että pitäisiköhän puuttua jo siinä vaiheessa, kun Kiira vasta tekee niin sanottuja alistavia eleitä (esim. laittaa päätä toisen koiran niskan päälle).

   Poista
 2. Teidät on haastettu! http://pupujenkauhu.blogspot.fi/2012/11/999-kysymysta.html

  VastaaPoista
 3. Että sulla on kyllä ihana tää blogi! ja kuvia kattelen aina tosi mielelläni :)
  millanen kamera sulla on ja joudutko paljon kuvailemaan käsisäädöillä + objektiiveilla? :) itselläni ei vielä mitään järkkäriä ole, mut ainahan sitä pohtii :D
  vastaatkos mun blogiin takaisin, niin tulee kommentti tsekattua ;)
  http://oikeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tää blogi on oikea löytö,aivan ihana! Hyvät kuvat ja tosi kiva kirjoitustaito,jään seurailemaan!(:
  http://brothersletskeeptogether.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.