29. marraskuuta 2012

Kiiramaisuuksia

Sain tämän idean malinoistyttö Ripun blogista. Kaikki kiitos siis sinne! Siellä oli kirjoitettu hauskasti koiran pieniä pahoja ja omalaatuisia tapoja. Halusin sitten minäkin listata muutamia hauskoja pikkuasioita Kiirasta. Noita hellyyttäviä ja rasittavia piirteitä jotka tekevät Kiirasta Kiiran.

 • Kiiran elämäntehtävä on pitää perhe kasassa. Mikään ei ahdista Kiiraa niin paljon kuin se, että joku laumanjäsen menee liian kauas. Voin toisin sanoen olla varma, että kun Prinssi eksyy lenkillä turhan kauas, Kiira hakee sen kyllä takaisin.
 • Tämän belgialaisen mielestä on myös erittäin hauskaa auttaa vanhempiani mökillä ulkotöissä. Kiira kokee itsensä varmaan tärkeäksi kävellessään isän perässä sytyttämässä saunaa. Oikein onnellinne se on silloin, kun se saa kantaa itse yhden polttopuun. 
 • Kiiralla tosin on hieman ikävä tapa viedä tuo polttopuu jonnekin ihan muualle kuin saunan luokse. Samoin, jos oksia ja risuja raivataan kasaan, voi olla varma, että kun silmä välttää, Kiira on taas levittänyt oksat pitkin pihaa.
 • Kiira laulaa onnesta (ulvoo) minun tullessa kotiin. 
 • Kiira tunnistaa tutut maisemat auton ikkunasta. Aina kun lähestymme sen mielestä kivoja paikkoja, alkaa se marmattaa nenä kiinni ikkunassa. Kiiralle tulee aina ihan mahdoton puheripuli kun kurvaamme esimerkiksi porukoitteni luokse vievälle tielle. 
 • Kiiralla on tapana hyppiä nuolemaan ihmisten kasvoja. Tätä se ei tee lempeästi vasten nousten vaan hyppäämällä kaikella voimalla ilmaan ja antamalla yhden kovakouraisen märän pusun suoraan nenälle. 
 • Metsälenkeillä Kiira ottaa aina mukaan kantoon suurimman löytämänsä kepin. Yleensä nämä ovat noin kaksi metriä pitkiä puunrunkoja. Sitten kun se jää jälkeen suuren aarteensa kanssa, alkaa se marmattaa, kitistä ja inistä turhautuneena. 
 • Hellyydenpuuskissaan Kiira tulee painamaan pään läppärin näppäimistölle ja tökkimään hiirikättä tehden kaikenlaisen dataamisen mahdottomaksi. Jos sen käskee pois, se ottaa hymyillen askeen taaksepäin riemuissaan siitä, että se huomattiin. 
 • Kiira tunnistaa vanhempieni autot. Kun se näkee ne, alkaa ihan hillitön kiskominen autoa kohti. Tätä tapaa en ole ikinä saanut kitkettyä pois. Autoon on päästävä. Heti. Ennen kuin se katoaa. 
 • Kiira osaa avata kaikki ovet. Se vain yksinkertaisesti nousee painamaan kahvaa, ja kun ovi aukeaa raolleen, se työntää tai vetää oven kuonollaan auki. 
 • Kiira rakastaa paperin repimistä. Jos joskus unohdan valvomatta koulupaperit pöydälle, voin olla varma, että Kiira on käynyt ne repimässä. Sama kaikkien nenäliinojen kanssa. 
 • Mielellään Kiira myös repii hihnaansa. Se onkin hajoittanut jo vaikka kuinka monet hihnat ja liinat. Jos sen jättää yksin odottamaan hihna sidottuna johonkin, on hihna aivan takuuvarmasti purtu rikki.
 • Jos metsälenkillä tulee vastaan kuralätäkkö, Kiira löytyy sieltä kahlaamasta.
 • Kiira rakastaa lunta. Se rakastaa peuhata siinä, sukeltaa siihen, syödä sitä ja ihan vain maata siinä viileässä. Lumipallojen perässä juokseminen on tietenkin myös yksi suosikkipuuhista. Aika hyvä Kiira onkin jo ottamaan lumipallokoppeja.6 kommenttia:

 1. "Hellyydenpuuskissaan Kiira tulee painamaan pään läppärin näppäimistölle ja tökkimään hiirikättä tehden kaikenlaisen dataamisen mahdottomaksi. Jos sen käskee pois, se ottaa hymyillen askeen taaksepäin riemuissaan siitä, että se huomattiin." supersuloista!:D
  Saako tämän idean varastaa omaan blogiin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minun puolestani. Itsekin sen tosiaan varastin muualta. Hauska oli näitä listata. :D

   Poista
 2. Muutamia samoja piirteitä löytyi mitä Sonyllakin :) Ja ilmeisesti oven avaus taitoja löytyy myös Tammisaaresta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että ihan sukuvika? :P Melko rasittavaa. Pitää aina muistaa lukita ulko-ovi perässään tai pian huomaa Kiiran tallustelevan perässä.

   Poista
 3. Vähänkö nauroin kun luin tätä! Muutamasta kohdasta tuli meinaan tuo meidän nahkaeläin mieleen ja se on joo kivaa kun yrittää olla wessassa ja toinen tempaisee sen oven auki ja innoissaan tulee loikkimaan päälle 8-D
  Mun on kyllä pakko jossain vaiheessa väsätä Hokusta tämmöinen vastaava tuonne blogiin kun silläkin on noita omituisia ja hassuja tapoja :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.