13. marraskuuta 2012

Kiiran pentuaika

Molemmat ylläolevat kuvat ovat Kiiran ajalta kasvattajalla. Kiira on ensimmäisessä kuvassa reilu kolme viikkoa ja toisessa suurinpiirtein seitsemän viikkoa. Etenkin tässä toisessa kuvassa Kiira näyttää niiiiiiin omalta itseltään tuo suuri kieli ulkona. Koska kummatkaan kuvista eivät ole omiani koen velvollisuudekseni mainostaa tätä ja tätä galleriaa. Käykää siellä katsomassa lisää kuvia Hard Candy's B-pennuista.

Kiiran pikkupentuajoista minulle on kerrottu tytön olleen rauhallinen ja mutkaton. Kiira kuvattiin kuitenkin kahta muuta rauhallista siskoaan itsevarmemmaksi. Kun menin hakemaan pentua kotiin, ei se ollut juuri lainkaan kiinnostunut minusta, puuhasi vain omiaan sisarustensa kanssa, mutta pidin siitä pidättyväisestä piirteestä siinä. Olen itse jossain määrin samanlainen vieraassa seurassa. Rauhallinen ja itsevarma Kiira tosiaan oli ihan alusta asti. Jotain varovaistakin Kiirassa oli.Ylemmässä kuvassa Kiira on ensimmäistä päivää kotona ja toinen kuva on taas muistaakseni otettu pari viikkoa kotiutumisen jälkeen. Nopeasti minä huomasin Kiiran olevan rauhallisen lisäksi äärettömän terävä. Heti kohdatessaan jotain uhkaavaa, pentu alkoi murista ja pöhistä. Meni aikansa ennen kuin Kiira tottui kaupungin vilinään.

Kiira ei myöskään ollut sellainen pentu, joka välittömästi olisi hakenut minusta tukea. Se ei pienenä ollut minusta juuri lainkaan kiinnostunut. Puuhasi vain omiaan. Kerran kymmenviikkoisena se säikähti metsänreunassa haukkuvia koiria ja sen sijaan, että olisi tullut jalkoihini, se lähtisi omatoimisesti juoksemaan muutaman sadan metrin päähän kotiovelle. Kiiran luottamus ja rakkaus on pitänyt ansaita. Kyllä se Kiiran luonnekin sieltä sitten lopulta alkoi tulla esiin. Tytöstä paljastui keppejä ja palloja rakastava rapaliisa. Se on aina rakastunut metsässä vapaana juoksemista ja kuralätäköissä kahlaamista. Muiden koirien kanssa se on myös aina tullut toimeen - ihan nuorena se oli hieman varovainen vieraiden koirien kanssa, mutta se meni aika helpolla ja vähällä sosialistamisella sitten ohi.

Kiltti tyttö Kiira oikeastaan on aina ollut. Ei se ole juuri koskaan riehunut tai höseltänyt. Kiira on aina osannut rauhoittua paikasssa kuin paikassa. Ihmisvilinä oli Kiirasta vähintäänkin epäilyttävää ja sain tehdö töitä, että se tottuisi kaupunkeihin, mutta mitään kolahduksia ja paukahduksia se ei ole koskaan pelännyt. Ensimmäinen uusivuosikin meni ongelmitta.


Kiiran kanssa on tehty pienestä asti tokoa. Alla olevassa kuvassa Kiira on noin viisikuinen ja harjoittelee paikkamakuuta. Kiira on yhtä rauhallinen ja kärsivällinen kuin omistajansa, joten tämä laji sopii meille molemmille, sillä tykkäämme viilata pilkkua yhdessä. Agility on Kiiran mielestä sen sijaan aina ihan tyhmää ja tosi noloo. Tähän on tullut muutos vasta nyt lähiaikoina. 

Siinä viiden ja kuuden kuukauden paikkeilla alettiin muutenkin jo päästä yli kaikenlaisista pentuaikojen epävarmuuksista. Sitten myöhemmin tuli tietenkin murkkuikä - joka onkin tarina ihan erikseen. Kuitenkin enää tässä vaiheessa Kiira ei murissut kaikelle vastaan tulevalle vaan siitä oli kasvanut oikein kelpo citybelgi. Viimeiseksi laitan vielä ystäväni Kasperin ottaman upean kuvan noin puolivuotiaasta Kiirasta. Viime talvena tuo lumi tuli myöhään, mutta kun se tuli, sitä tuli todella paljon. Kiira rakastaa lunta. Se ei tiedä mitään parempaa kuin kylmä ihana hanki. Ei tuossa turkissa taida paleltaa.


9 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Hurjan söpöjä nuo pentukuvat :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se oli pieni. <3 Määä aattelin, että tällainen olisi kiva, kun en muuten saa julkaistua täällä näitä pentukuvia, kun blogi on aloitettu Kiiran ollessa jo yksivuotias.

   Poista
 2. Voi eii, ei tälläsiä kuvia saa laittaa! Poden kroonista pentukuumetta (vaikka Femmakin on vasta 7kk) ja nää Kiiran kuvat ei auta paranemista:D
  Varsinkin viides kuva<3

  VastaaPoista
 3. Ps. lisäsin tämän blogin linkkilistaan Femman blogiin;)

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä niin ihana blogi et liityn lukijaksi ja pakko pistää suosikkilistaan :33


  http://dragonkora.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ei tämmösiä kuvia pikkubelgistä! Pahentaa vaan belgikuumetta:)

  Kiira kuulostaa jotenkin ihan samalta kuin Gia luonteensa puolesta, tosin tolle on vasta nyt tullu kauhee murkkuikä ja onki nii ihana tällä hetkellä...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä murkkuiluun. Meillä loppuivat juuri ensimmäiset juoksut, joten ollaan tuon murkkuilun suhteen jo voiton puolella, mutta aika ennen juoksuja... huhhuh. Etenkin siinä yhden vuoden iässä oli toooosi paha murkkukausi. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.