4. marraskuuta 2012

Haaste: Yksitoista kysymystä

Sain haasteen Belgian Beauty -blogista. Kiitos siitä! Tämä onkin blogin ensimmäinen haaste. Tarkoituksena on toisin sanoen vastata haastajan yhteentoista kysymykseen ja kirjoittaa sitten seuraaville haastettaville yksitoista uutta kysymystä. Eli haaste menee eteenpäin Neiralle, Sonylle, Elmolle ja Oralle.

1. Minkä takia olet valinnut juuri tämän nimen koirallesi?
2. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?
3. Mitä kaikkea koirasi on syönyt tänään?
4. Jos pitäisi valita koira pelkästään värin perusteella, minkä värisen koiran sinä valitsisit?
5. Jos koirasi saisi päättää mitä tekisitte huomenna, mitä koirasi päättäisi?
6. Kuka on koirasi paras koiraystävä?
7. Mikä on koirasi suosikkileikki?
8. Missä koirasi nukkuu öisin?
9. Mikä on ensimmäinen koirallesi ostama tavara?
10. Mikä on ensimmäinen koirasi oppima käskysana?
11. Mikä on paras koirastasi oleva pentukuva?

Sitten itse haasteeseen eli saamiini kysymyksiin. Vastaan näihin Kiiran näkökulmasta, sillä Kiharat eivät ole omiani, joten saan enemmän irti keskittymällä Kiiraan.

1. Mikä sai sinut valitsemaan juuri hänet? Miksi juuri tämä koira?

Kun näin ensimmäiset kuvat pennuista, kuva sinipantaisesta harmaasta tytöstä teki minuun suurimman vaikutuksen. Kuva pysäytti sydämeni. Mieleeni jäi kaikkein voimakkaimmin pennun rinnassa oleva suurehko valkoinen merkki. Sen jälkeen vain odotettiin luonteiden kehittymistä. Olin pyytänyt kasvattajia valitsemaan minulle rauhallisen nartun. Kun myöhemmin minulle tarjottiin joko sini- ja vihreäpantaista tyttöä, molemmat pentueen rauhallisimpia, ei valinta ollut vaikea, sillä olin jo rakastunut.

2. Miten päädyit rotuusi?

Tarina on pitkä. Kuusivuotiaasta lähtien olen unelmoinut koirasta, mutta kuten monella muullakin, ei koiranhankinnan pitänyt olla mahdollista ennen kuin vasta muutettuani omilleni. Unelmakoirani on lapsuudesta lähtien ollut pystykorvainen, tuuheahäntäinen ja pitkäkuonoinen mahdollisimman susimainen koiran kokoinen koira. Sen piti olla pehmeä, valpas ja aktiivinen yhden ihmisen koira. Sen piti olla ystäväni ja suojelijani. Sellaisesta koirista minä unelmoin.

En kuitenkaan löytänyt oikein sellaista rotua, joka olisi vastannut tätä haavettani, ja ollut samalla edes jossain määrin sopiva ensimmäiseksi koiraksi. Belgianpaimenkoira vaikutti aivan mahtavalta rodulta, mutta ajattelin sen olevan liian haastava, joten annoin unelman olla. En halunnut olla pulassa ensimmäisen koirani kanssa. Aloin siksi haaveilla shetlanninlammaskoirasta. Ajattelin sen olevan juuri sopiva ensimmäinen koira opiskeluaikojen kaveriksi. Luonne oli passeli ja ulkonäkökin miellytti.

Kuitenkin ennen kuin ehdin muuttaa pois kotoa, osti äitini yllättäen villakoirasekoituksen Prinssin. Puuhattuani jonkin aikaa Prinssin kanssa ja tutustuttani koiraharrastuksiin, hylkäs in haaveeni shetlanninlammaskoirasta vaikka kasvattajatkin oli jo päätetty. Minä tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jos todella aion ostaa koiran muutettuani pois kotoa, sen kannattaisi samalla olla unelmieni koira, eikä mikään välikokeilu. Palasin siis etsimään isompaa ja haastavampaa rotua. Palasin unelmoimaan belgianpaimenkoirasta.


3. Tuleeko laumaasi vielä tulevaisuudessa erirotuista koiraa? Mikä rotu?

Luultavasti. Pidän belgianpaimenkoirista todella paljon, mutta pidän myös monesta muusta rodusta, joten on hyvin luultavaa, että laumassani on vielä toisen rotuisia hännänheiluttajia. Pidän kovasti belgianpaimenen serkkurodusta hollanninpaimenkoirasta - se saattaa hyvin olla seuraavan koirani rotu. Himoitsen tosin myös mudia. Muita ihailemiani rotuja, joita en kuitenkaan varmaan koskaan hanki, ovat shetlanninlammaskoira, australiankelpie, bordercollie, siperianhusky, novascotiannoutaja, kooikerhondje, akita, shiba ja saluki. Saattaisin myös ottaa sekarotuisen.

4. Jos koirasi olisi joku julkisuudenhenkilö, kuka hän olisi? Miksi?

Kiira olisi Raggedy Princess. Katsokaa nyt sitä! Juuri tuolta Kiirakin näyttää pääasiassa aina - mutaisena, kuolaavana ja likaisena.

5. Kummallisin asia/elintarvike mitä koirasi haluaa syödä?

Kepit.

6. Jos koirasi olisi ihminen, millainen olisi hänen pukeutumistyylinsä?

Raggedy Princess edelleenkin. Itse asiassa minä kutsun Kiiraa samalla nimellä kuin oma äitini kutsui minua lapsena: rapaliisa.

7. Mikä on koirasi lempiasia koko maailmassa?

Kepit.

8. Kumpaa vanhempaansa koirasi muistuttaa enemmän? Millä tavalla?

Emäänsä Candyä. Kiira on samalla tavalla hyvin rauhallinen belginarttu, joka nauttii silityksistä ja halauksista, mutta josta kuitenkin löytyy särmää tehdä töitä. Kiira on toki epäluuloinen vieraita asioita kohtaan, mutta samalla se kuitenkin on "jalat maassa" -tyyppi, eikä paljosta hätkähdä, eikä helposti innostu.

9. Millaisia pentuja koirasi jättäisi? Olisiko koirasi hyvä valinta jalostukseen?

Kiira on niin nuori, että on vaikea vielä sanoa... Sinänsä Kiira voisi olla ihan hyvä valinta jalostukseen rauhallisuutensa takia. En kuitenkaan ole aivan varma luokittelisinko Kiiran pentuvaiheessa esiintyneen epävarmuuden enemmänkin arkuudeksi vai pelkäksi epäluuloisuudeksi. Kiira on myös terävä, eikä terävä ja epävarma koira ole mikään kiva ja helppo yhdistelmä, joten en ole ihan varma olisiko se paras mahdollinen narttu jalostukseen. Varmaa on kuitenkin, että risteyttäisin Kiiran johonkuhun erittäin sosiaaliseen ja avoimeen urokseen.

10. Kuva, joka kuvastaa parhaiten koirasi ajatuksenjuoksua.11. Mitä koirasi vihaa yli kaiken maailmassa?

Sitä, että keppejä ei ole missään tai sitä, että joku vie hänen keppinsä.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.