13. lokakuuta 2012

Temppukani

Esmen kanssa on viime aikoina tehty kohtalaisen paljon naksutinkoulutusharjoituksia. Opetin sille yhtenä päivänä tässä kosketuskepin ja hieman sen avulla pyörimisen alkeita. Tällä hetkellä pyörimisen vihje Esmelle on se, että pidän kosketuskeppiä tietyssä asennossa ja liikuta sitä hieman pyörivässä liikkeessä. Kani seuraa tätä kuonollaan. Haluaisin hiljalleen saada tuota kosketuskeppiä häivytettyä pois.


Projektina on tällä hetkellä myös ns. matto -käskyn opettaminen eli haluan Esmen oppivan menemään tietylle alustalle (tässä tapauksessa viltti) käskystä. Tämän olen opettanut myös kosketuskepillä houkutellen. Tosin tässä liikkeessä sain häivytettyä kosketuskepin todella nopeasti pois. Liike näyttää nyt tältä. Seuraavaksi pitäisi vain liittää liikkeeseen vihjesana ja ruveta tekemään tätä eri paikoissa.Ongelmalliseksi kanin koulutuksessa olen huomannut muutaman asian. Ensinäkin kanilla on erittäin huono lähinäkö, joten Esme ei aina näe kosketuskeppiä. Toiseksi on kouluttaessa oltava aivan varma, että kanilla on nälkä, sillä muuten sitä ei huvita ollenkaan työskennellä ruoan eteen. Onneksi Esme sentään on ahne. Kolmanneksi kani on virkeimmillään iltaisin, joten ei ole toivoakaan treenata aamulla tai päivällä, sillä silloin Esmeä ei kiinnosta muu kuin nukkuminen. 

Esmehän asustaa minulla nykyään vapaana. Se käy häkissä tarpeillaan, juomassa ja syömässä, mutta muuten se asuu yhdessä huoneessa. Kun olen kotona ja jaksan vahtia koiria, on sillä pääsy myös muihin huoneisiin. Täällä se sitten pomppii yhdessä meidän ja koirien kanssa käyttäen koirien juomakuppia, torkkuen lintuhäkin alla ja istuen nojatuolissa tähystämässä. 

Nala sen sijaan jaloittelee vain silloin tällöin. Ja noistakaan jaloittelukerroista ei oikein ota tullakseen mitään, koska Nala ei mitään muuta tee kuin etsii reittiä takaisin häkkiin. Se on sellainen vainoharhainen otus. Riston kuoleman jälkeen se on kuitenkin yllätyksekseni piristynyt ja muuttunut paljon puuhakkaammaksi. Outoa.  

Koirat suhtautuvat vapaana jatkuvasti olevaan kaniin oikein hyvin. Esmellä on toki aina mahdollisuus mennä häkkiinsä turvaan ja usein minä suljen eläinhuoneen kokonaan pois koirilta, jotta ne eivät turhaan häiritsisi Esmen unta. Etenkin Neira on turhan rajusti menossa aina leikkimään Esmen kanssa ja Kiirakin innostuu hippaleikkiin Esmen kanssa hieman turhan herkästi.

koira ja kani
Koira ja kani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.