7. lokakuuta 2012

Onnentassun mätsärit

Tänään kävimme mätsäreissä Kiiran, Samban ja Neiran kanssa. Tarkoitus oli treenata Kiiran kanssa näyttelykäytöstä, etenkin tuota luoksepäästävyyttä, kun siinä on ollut melko paljon ongelmia. Pentujen kanssa oli tarkoitus vain totutella vilkkaaseen ympäristöön. Tuloksia ei tullut kummallekaan koiralle. Kiira oli SIN ei sij. ja Samba oli PUN ei sij. eikä kotiin lähtenyt kuin muutama koiranruokapaketti lohdutuspalkinnoksi.

Kyseessä oli Onnentassun järjestämä Match Show Riihimäellä. Paikalla oli ainakin sata koiraa, joten Samballa riitti ihmettelemistä. Aluksi se oli hieman jännittynyt ja olisi halunnut syliin turvaan, mutta tyttö reipastui kyllä kehään mentäessä. Mielellään se silti olisi piilotellut äidin tai minun jaloissani. Paikalle saapui myös Samban isoisä Tirppi.

Kiira oli yllättävän nätisti. Kehään sen vei Erica, koska minun hermostukseni tarttuu Kiiran niin helposti, että ei siitä mitään tulisi, jos itse sen sinne veisin. Kiiran liikkuminen oli kuulemma saanut kehuja tuomarilta, mutta luoksepäästävyydestä ei oikein ollut minnekään. Kiira oli perääntynyt ja väistänyt. Ei tuomari sitten lähtenyt pakottamaan sitä. 

Ei tässä auta kuin harjoitella lisää. Kiira ei kuitenkaan haukkunut tai ärissyt tuomarille. Se vain olisi mieluumin mennyt jonnekin muualle kuin tuomarin luokse. Tilanne ei siis ole mitenkään toivoton. Kiiran täytyy vain tottua siihen, että kohti kurkottautuvat ihmiset ovat kivoja, sillä sehön on oikea pusu- ja halikone, jos vain saa pari minuuttia tutustua rauhassa. Erica menee sen kanssa ehkä ensi viikolla Hyvinkään mätsäreihin treenaamaan.  

4 kommenttia:

 1. Meillä on myös luoksepäästävyysongelmia, Elmokin on semmosta hitaasti lämpenevää sorttia. Yrityksenä on ollut opettaa sille että mätsärituomarit on kivoja tätejä ja kun antaa tulla lähelle niin kohta saa nameja! Meillä on lauantaina mätsäri , saa nähdä miten menee. :-D

  Mutta jos Hyvinkäälle meette niin tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin yrittänyt opettaa. Lähestyvät ihmiset tarkoittavat namia. Kiiran mielestä tuomarit ovat silti erittäin epäilyttäviä. :D Toistoja, toistoja, toistoja vain...

   Poista
 2. Sinisterillä saa mennä naamalle, kaikki muu on OK, mutta sit kun kiveksille mennään niin rähinä päälle. Muuten se olis tosi hyvä, mut ei auta oikein mikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako Sinisterin kiveksiin koskea muualla kuin kehissä vai inhoaako se ihan yleisesti niiden koskemista? Saavatko tutut koskea niihin? Kiira inhoaa ihan vain vieraan ihmisen lähestymistä. Se on sen mielestä uhkaavaa. Kiiraan saa kyllä koskea sen jälkeen, kun se edes hetken saa haistella ihmistä rauhassa (tällaiseen ei ole aikaa kehissä). Kosketusongelmia ei niin kuin sinällään ole. Lähestyvät ihmiset vain ovat mörköjä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.