18. lokakuuta 2012

Kuratreenejä


Tänään olimme taas treenamassa tihkusateessa Kytöpuiston kentällä. Tällä kertaa minulle oli mukana kaikki kolme. Tein vuoronperään kaikkien kolmen kanssa ja oli kyllä oikein kivaa vaikka vedin kyllä vuoden näyttävimmät lipat suoraan kuralammikkoon. Minä olin niin mutainen hiuksista kenkiin, että ei ole tosikaan. Ei se tahtia kuitenkaan hidastanut.

Prinssin kanssa tehtiin hieman seuraamista ja käännöksiä. Kokeilimme myös ihan huvikseen tokoestettä. Sen jälkeen teimme aata, puomia ja pöytää. Prinssi muisti ne yllättävän hyvin. Se pystyi jopa tekemään pallopalkalla tällaista kolmen esteen rataa. Hieno Prinssi! Se totteli sekä minun että Erican ohjausta ja nautti silminnähden joka hetkestä. 

Samba puolestaan teki ensin hieman sivulletuloa. Sillä on ollut tapana asettua todella vinoon, joten tällä kertaa tein aidan vieressä, jotta saisin asentoa suorempaan. Näytti se tehoavan ihan hyvin siinä aidan vieressä, mutta kun yritin siirtää opittua muualle, ei asento siltikään ollut suora. Lisää treeniä vain. Samban kanssa tehtiin myös hieman siivekkeiden välistä juoksua pallon perässä.

Kiira puolestaan sai tyytyä pääasiassa seuraamisen hinkkaamiseen. Pallopalkalla Kiira tekee huomattavasti paremmassa vireessä hommia kuin namipalkalla. Etenkin sen huomaa seuraamisesta. Se on tiiviimpää ja innokkaampaa, kotkaktikin pysyy, mutta haittapuolena on se, että korkeassa vireessä Kiira ei malta keskittyä. Se sekoitti jälleen tänään jäävät ja tuli sivulle vasta toisella käskyllä. 

Ei tässä auta muu kuin treenata hieman lisää. Minun pitää oikeasti miettiä miten tuota namipalkkaa saisi häivytettyä ilman, että Kiira menettää mielenkiintonsa ja kuinka pallopalkkaa saisi lisättyä ilman, että Kiira menee ihan mahdottomaksi. Osaakos joku muuten sanoa miten pitkä (minuuteissa) seuruupätkä ALO -luokassa on?

Kotiin näistä treeneistä tuli todella märkiä ja kuraisia koiria. Samba oli kaikkein kuraisin. Joku oli tainnut dopata sen kuralammikkoon vuoroa odottaessa. Kentän vierellä muut koirat odottivat tosiaan vuoroaan yhden työskennellessä. Samba pääsikin jälleen takin sisään lämmittelemään kotimatkaksi kun alkoi raukka palelemaan syystuulessa.

seuruu

seuruu

liikkestä seisominen

liikkeestä maahan

4 kommenttia:

 1. Hei teilläkin uudenlainen look, mielestäni kivempi kun edellinen. Jotenkin tykkään tuosta bannerista, eikä ole enää nii synkähkö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin kaipasin jotain vaaleampaa. Opettelen koko ajan tämän bloggerin käyttämistä. HTML -koodi on minulle tosin edelleen yksi iso arvoitus. Joten valmiilla malleilla mennään. :D

   Poista
 2. Tuomarista riippuen seuruu pätkät ovat vähän eri pituisia. Yleensä jollakin kuviolla aina kentän päästä toiseen. Itse olen kokenut hyväksi treenata lyhyitä seuruupätkiä runsailla käännöksillä joista kesken liikkeen aina yllätyspalkka -näin tämä tylsä liike pysyy mielenkiintoisena. Kokeiden lähestyessä aletaan sitten tekemään pidempää seuruuta, välillä hieman liioitellunkin pitkää ja sellaisia missä lelut on levitelty pitkin seuruu kenttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas vinkeistä! :D Kiiran kanssa tosiaan pitäisi saada tuota seuruuta kestävämmäksi. En tiedä kumman mielestä se on tylsempää - minun vai Kiiran.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.