30. lokakuuta 2012

Kiharat harrastavat

Sambasta on varttunut aikamoinen harrastuskoira. Sen keskittymiskyky on edelleen pyöreä nolla, mutta innokkuus korvaa keskittymiskyvyn puutteen. Samban seuruu on pomppimista ja sivulletulo käden metsästystä. Jotakin se kuitenkin alkaa selvästi oppia. Samba pyörii kuin hyrrä heti kun näkee, että tulen hakemaan sitä äidin luota, koska se tietää, että se tarkoittaa treeniä. Ihana otus.

Eilen esimerkiksi kävimme treenaamassa agilityä. Saimme opettajalta viestiä, että agilityryhmässä olisi tyhjää tilaa, joten ryntäsimme kämppiksen kanssa Agility Akatemialle parin tunnin varoitusajalla. Koska Kiiralla edelleen on juoksut, otin treenikaverikseni Samban. Samsam yllätti minut positiivisesti ottamalla hallin kohtalaisen hyvin vastaan. Hieman pentu taisi jännittää naapurikentältä kuuluvaa haukuntaa ja saman ryhmän vieraita koiria. Samba malttoi kuitenkin lopulta keskittyä oikein hyvin leikkimiseen - nameihin se kyllästyy nopeasti.

Samban kanssa tehtiin ensin muutama toisto siivekkeiden läpi juoksemista namialustalle ja sen jälkeen tutustuttiin tummaan pitkään putkeen. Aluksi putki oli Samban mielestä vähintäänkin outo. Kun se kerran oli kuitenkin juossut putken läpi, ei sillä enää ollut mitään ongelmia putken kanssa. Samba juoksi hirmuisella vauhdilla putken läpi lelupalkalla. Minulla ei ole koskaan ollut näin hyvää leikkijää! Samba rakastaa pehmolelujen retuuttamista.

Kiharaprinsessan kanssa olisi tarkoitus mennä mätsäreihin sunnuntaina. Alunperin minun piti mennä sinne Kiiran kanssa, mutta sillä on nuo juoksut, joten Samba pääsee ihastuttamaan väkijoukkoa kauneudellaan. Oikeastaan Samba näyttää mielestäni ransulta. Toivottavasti mätsärituomari pitää pomppivista ransuista. Alla olevan kuvat ovat muutaman viikon takaisista treeneistä.

Maatemeno

Pujottelu

Viime viikonloppuna taas puuhasin pääasiassa Prinssin kanssa. Prinssin kanssahan harrastaminen jäi vähemmälle viime talvesta lähtien, kun se ei enää agilitytunnilla pystynyt rauhoittumaan muiden koirien läsnäollessa. Se kiihtyi liikaa. Prinssi sai itkupotkuraivareita, kun ei päässyt tervehtimään muita koiria tai kun piti jaksaa odottaa omaa vuoroaan radalla. Prinssillä taisi tuolloin olla stressihormonit aika korkealla, sillä se ei pystynyt oikein rauhoittumaan arjessakaan. 

No, nyt olen kuitenkin taas harrastanut Prinssin kanssa kunnolla, kun ikää on tullut enemmän. Äiti on myös tehnyt todella kovan työn Prinssin hihnakäytöksen kanssa - se kun sai noita itkupotkuraivareita ohitustilanteissakin. Raivarit ovat vähentyneet piippaamiseksi. Kastraatio on myös rauhoittanut Prinssiä todella paljon.

Kävimme lauantaina Porvoon mätsäreissä kurkistamassa hieman sen menoa tarkoituksena tarkkailla Prinssin reaktioita, mutta saavuimme sen verran myöhään, että emme kovinkaan suureen ruuhkaan päässeet harjoittelemaan. Prinssi kuitenkin käyttäytyi sen verran hyvin, että päätin lähteä kokeilemaan sunnuntaina rallytokon möllikisoihin. Se oli aika äkkipikainen päätös. 

En minä mölleiltä odottanut tulosmielessä paljoakaan, kun ei tuon Prinssin kanssa ole paljoakaan rallailtu, mutta halusin kokeilla miten poika reagoisi sellaiseen määrään koiria. Harmikseni Prinssi oli todella stressaantunut. Se piippasi, läähätti ja satunnaisesti rähähti ohimeneville koirille. Paljon parempi se kuitenkin oli kuin vuosi sitten agilityssä.

Itse radalla se oli hyvin stressaantunut, eikä oikein malttanut keskittyä mihinkään. Tuloksia emme edes jääneet kuuntelemaan, kun oli sen verran kiirre Kiiran hakutreeneihin, mutta hylätty sieltä joka tapauksessa tuli. Paljon kaikenlaisia virheitä.

En oikein tiedä miten lähtisi tästä jatkamaan Prinssin kanssa. Kyllähän tuosta kouluttamalla saisi kisavalmiin, mutta en ole ihan varma onko se sen arvoista. Jos Prinssi kiihtyy niin pahasti tuollaisista tilanteista, onko minun aivan pakko vääntää siitä kisakoiraa? Prinssi ei varmasti nauttinut mölleistä lainkaan. Ehkä sen kanssa vain ei koskaan kisata vaan harrastellaan ainoastaan omaksi iloksi. Mikäs siinä sinänsä.

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut ->http://commarocky.blogspot.fi/2012/10/haaste-otettu-vastaan.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.