16. lokakuuta 2012

Harrastuskokeiluja

Kiiran kanssa on puuhattu aika paljon viimepäivinä. Lauantaina esimerkiksi olimme suorittamassa yhtä tokotunnilta jäänyttä rästiä agilityn alkeet -kurssilla. Teimme Kiiran kanssa hieman hyppyä namialustan avulla. Sunnuntaina Erica kävi puolestaan Kiiran kanssa mätsäreissä Hyvinkäällä tuloksena SIN ei sij. mutta edistystä luoksepäästävyydessä oli kuulemani mukaan tapahtunut suuresti. Aiheesta enemmän Erican blogissa

Tänään olemme olleet treenaamassa vähän kaikkea ja vieläpä kahteen kertaan kahdella eri kentällä. Molemmista treeneistä jäi oikein hyvä mieli kerrankin. Kytöpuiston viereisellä kuiraistakin kuraisemmalla koulutuskentällä Kiira juoksi ensin hieman pallon perässä siivekkeiden läpi agilitymeiningissä. Hienosti se ohjautuu. Ei rupea säätämään mitään omaa vaan seuraa liikkeitäni tarkasti. Ei meistä taida Kiiran kanssa silti tulla agilitytähtiä. Oma kiinnostus ei siihen harrastukseen oikein riitä.

Lyhyen agilityhuvittelun jälkeen otin hieman hyppytreeniä tokoesteen sattuessa olemaan taas esillä.  Vähän se steppailee esteen toisella puolella ja asettuu herkästi turhan vinoon, mutta muuten hyppy alkaa olla aika valmis liike. Minun on myös kehuttava myöhemmin tänään tekemääni paikkamakuutreeniä. Olimme eräällä parkkipaikalla treenaamassa, ja Kiiran ohi meni muutaman metrin päästä kaksi lasta toinen potkulaudalla ja toinen polkupyörällä, eikä Kiira hievahtanutkaan. Mahtavaa! Lapset vielä katsoivat koiraa, juttelivat kovalla äänellä ja pörräsivät siinä jonkin aikaa.

Jääviäkään Kiira ei enää sekoittanut. Ainoastaan seuruuta täytyisi hioa entistä tiiviimmäksi ja koko suoritusta pitäisi saada innokkaammaksi. Muutenkin häiriötreeniä pitäisi saada tehtyä enemmän ja liikkeitä pitäisi alkaa ketjuttaa pitemmiksi sarjoiksi. Olen vain muutaman kerran tehnyt niin, että palkkaan vasta Kiiran suoritettua kaksi liikettä putkeen, ja Kiira menee palkan puuttumisesta yhä hieman hämilleen. 
Myöhemmin tosiaan samana päivänä menimme toiselle kentälle treenaamaan tarkoituksena itse asiassa tehdä jotaikin rally-toko juttuja. Kiirahan osaa kyllä seuraamisen ja käännökset pääasiassa, mutta eteen tulemista ei ole tehty aikoihin ja ulkokautta sivulle tuleminen on Kiiralle täysin vieras ajatus. Treenasin siis tänään molempia. Nopeasti Kiira älysikin mitä siltä oikein haen. 

Huomenna saan käsiini kartioita, joten minulla ei pitäisi olla mitään ongelmia harjoitella rally-tokon spiraalia ja pujottelua. Minun innostukseni rally-tokoon tuli tosiaan aivan yllättäen. Jotenkin minua tällä hetkellä kyllästyttää tuo tokoilu. Sen takia tässä on tullut tehtyä ja kokeiltua niin paljon kaikenlaista muuta. Harkitsin itse asiassa meneväni rally-tokoryhmään Prinssin kanssa. Katsotaanko saanko sen aikaiseksi.


3 kommenttia:

 1. Byää mä haluun kokeilemaan uusia lajeja. Rallytoko kuulostaa mun mielestä hauskalta mut mietin aina että sekottaako se jotenki tokon treenausta? Agilityä haluisin kanssa kokeilemaan, ja jälkee!

  Aiotteko kisaamaan tokossa ja/tai rallytokossa? :-) Ja tuliko ne mun html-koodit perille!

  VastaaPoista
 2. Mäkin ajattelin ensin, että rallytoko sekoittuu tokoon, mutta sitten toisaalta taas niin... äh. :D Kyllä se koira pari temppua lisää voi opetella. Ja kyllä tarkoitus olisi jonain päivänä päästä kisaamaan ainakin tokossa. Joskus sitten kun Kiira osaa seurata, eikä esitä enää lahnaa aina, kun annan seuruukäskyn. :D

  Ja joo, tuli koodit perille. :D Mä mielestäni jonnekin vastasin niistä koodeista, että jotain ne tekivät, mutta en saanut haluamaani. Bloggerin kuvanlisäys on syvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa okei. :-D No kyllä se siitä!

   Aijaa, no harmi. Joo mäkin vihaan tätä, joka kerta kun tekee postausta saa raivota niiden kuvien kanssa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.