3. syyskuuta 2012

Neiti NymfiMeille muutti viikko sitten (päivää ennen Riston lopetusta) papukaijaneiti Nymfi. Kyseessä on sininen munkkiaratti. Se on noin kolmevuotias saksantuonti, joka on DNA-testattu naaraaksi. Annoin sille nimeksi Nymfi, mutta jo tässä vaiheessa se on lyhentynyt Myyksi. Samanlainen kipakka pikku nokkija kuin Pikku-Myykin.

Nymfi ei ole käsikesy, mutta jo kuluneen viikon aikana se on alkanut itsenäisesti lähestyä häkin reunalla oleskelevia ihmisiä, eikä se enää ala huutaa heti, kun avaan häkin oven. Olen aika varma, että kärsivällisyydellä saan siitä lopulta oikein hyvän kaverin. Nymfi pitää jo nyt juttelusta kanssani. Heti kun alan höpötellä sille, se vastaa iloisesti tirskuen ja narskuen.

Kiira on ottanut linnun todella hyvin vastaan aivan niin kuin uskoinkin. Se ei välitä ollenkaan aratin rääkynästä tai kolistelusta. Ei edes ensimmäisenä päivänä. Kiira kävi vain katsomassa uutta häkkiä ja kallisteli muutaman minuutin päätään papukaijalle, mutta sitten se jo kyllästyi siihen. 


Tilasin zooplussalta oikein suuren häkin. Kyseessä on Montana Villa Casa 120 sisämitoiltaan 144 cm x 119 cm x 80 cm. Siinä on linnulla hyvin tilaa.  Alla on kaksi kuvaa häkistä sisustuksineen. Hain metsästä itse eri paksuisia ja pituisia orsia. Tämän lisäksi keksin ostaa valokuvatapettia ja liimata sen kovalevylle. Asensin sitten levyn häkkiin sitomalla sen yksinkertaisesti kulmista pinnoihin kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.