10. elokuuta 2012

Barffatako vai eikö?

Olen nyt ihan innostunut raakaruokinnasta. Kiira on nyt viimepäivinä syönyt pääasiassa raakaa eikä juuri lainkaan nappulaa. Vatsa on toiminut muuten hyvin, mutta on ollut ehkä hieman kovana. Toisaalta se on saanut hieman turhan vähälihaista ja hitaasti sulavaa luuta (possun selkärankaa ja naudan ydinluuta) kaluttavaksi nyt viimeaikoina. Hieman minulla on vielä ihmetteleminen kuinka paljon antaisin kasvislihamössöä lihaisiin luihin nähden.

Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi kuitenkin antaa Kiiralle 20 % kasviksia, 20 % kalaa/lihaa/sisäelimiä ja 60 % lihaisia luita. Tänään esimerkiksi Kiira sai aamulla hevosenlihaa ja kasvissosetta (noin 200g) ja illalla se sitten sai kanansiipiä (noin 400g). Huomenna suunnittelin antavani Kiiralle heti aamusta siansydäntä, kalkkunanlihaa ja kasvissosetta (noin 300g) ja illalla taas kanansiipiä (noin 300g).

Tällä hetkellä kaapissa oleva itse tekemäni kasvissose on hyvin yrtti- ja marjapitoinen, sillä laitoin siihen kaikenlaista mitä nyt pystyy ilmaiseksi keräämään luonnosta (eli äidin takapihalta). Viinimarjoja, mustikoita, nokkosia, voikukanlehtiä, persiljaa... Tätä kasvissosetta ei ole kovinkaan paljon. Seuraavalla kerralla teen sitten ihan kunnon erän. Tosin hieman eri aineksista, että ei olisi aina niin paljon voimakkaita yrttejä ja kitkeriä marjoja.

Saa nähdä jäänkö tälle linjalle vai siirrynkö taas lopulta nappulaan. Hauskaa tämä ainakin on! Ja Kiira selvästi tykkää. Se on ihan innoissaan mukana katsomassa mitä minä tänään sille kuppiin laitan. Toistaiseksi se on syönyt kaiken mitä sinne ruokakupin pohjalle on ilmestynyt. Myös kasvissoseet menevät ihan sellaisenaan vaikka eivät ne nyt taida ihan suurinta herkkua olla. 

Minä olen ihan kahden vaiheilla jaksanko ryhtyä tähän pitkäaikaisesti. On kuitenkin aivan ihana nähdä Kiiran selvästi nauttivan syömisestä ja nähdä sen käyttävän hampaitaan siihen mihin ne on luotu. Mikäli minä todella nyt jään tälle ruokintalinjalle pitäisi seuraavaksi alkaa ihmetellä lisiä. Kalaöljyä, oliiviöljyä, rypsiöljyä, pellavaöljyä... Entä antaako kukaan vitamiinilisiä? Entä antaako kukaan keitettyä riisiä? Pitäisi varmaan myös mennä ostamaan merilevää ja kananmunia.

Lopuksi asiaan kuulumattomasti tuore kuva Kiirasta ja sen aina roikkuvasta kielestä. Hienosta kuvasta kaikki kiitokset tämän gallerian ylläpitäjälle. Käykää katsomassa! Siellä on lisää kuvia Kiirasta.

© Krista Rosenlöf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.