27. heinäkuuta 2012

Blogi

Tämän blogin päätähtenä toimii belgianpaimenkoira tervueren Kiira. Yksivuotias paimentyttö, joka yrittää isona tulla päteväksi pusukoneeksi ja taitavaksi keppibongariksi. Siinä sivussa Kiira aikoo kasvaa myös harrastuskoiraksi.


Kiiran kanssa on pääsääntöisesti väännetty tokoa, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän tosissaan, mutta montaa muutakin harrastusta olisi tarkoitus jonain päivänä lähteä kokeilemaan. Tällä hetkellä Kiiran pääharrastuksiin kuuluu kuitenkin metsässä vapaana kirmailu, kaverikoirien kanssa painiminen ja hölmöjen temppujen sheippaaminen. Näissä asioissa blogin aihepiirikin taitaa pääsääntöisesti liikkua. 

Kiira on ensimmäinen ikioma koirani. Unelmieni täyttymys. Se on kaikkea mitä olen aina koirasta halunnut – siitä asti kun kuusivuotiaana aloin kinuta omaa koiraa. Kiira on yhden ihmisen koira. Se on pidättyväinen vieraita kohtaan, suorastaan varautunut, mutta erittäin omistautuva ja rakastava päästettyään jonkun viimeinkin lähelleen. Kiira on hieman vakava ja melko rauhallinen, eikä sitä ole helppo saada villiintymään, mutta puhtia sillä riittää ihan mukavasti. Itse asiassa kaikki aina sanovat Kiiran olevan hyvin samanlainen kuin minä. Niinhän se onkin. Minun rakas varjoni. 

Blogin toiset kaksi tähteä on äitini luona asuvat kiharakarvaiset pikkukoirat Prinssi ja Samba. Molemmat ovat villakoirasekoituksia samasta suvusta. Vilkkaita, rohkeita ja iloisia sylikoiria, jotka viettävät aktiivista elämää äitini luona. Molempien kanssa harrastellaan ja puuhaillaan silloin tällöin. Prinssi on helposti kiihtyvä saalisviettinen pikkumetsästäjä ja lämmintä kainaloa rakastava sängynvaltaaja. Aivan täydellinen. Samba puolestaan on vasta muuttanut luoksemme asumaan, joten häntä vasta opettelemme tuntemaan, mutta tähän mennessä Samba on osoittautunut erittäin tuliseksi ja äänekkääksi nuoreksi neidiksi.


Laumaan kuuluu myös kolme kääpiökania. Niidenkin kanssa on tehty naksutinkoulutusharjoituksia. Ne ovat loistavia treenikohteita nakkisormilleni. Silloin tällöin mukana välähtää varmasti myös kämppikseni koira Neira, pieni nahkacolliepentu, jota tulee kouluteltua omien koirien ohella melko paljon. Neirasta voi paremmin lukea täältä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.