19. maaliskuuta 2016

Viiden liikkeen möllit


Tänään kävimme tokomölleissä Kiiran kanssa. Kyseessä oli supermöllit Porvoossa - tarkoituksena oli mennä ihan kisamaiseen alokasluokkaan, mutta sitten kyydit järjestyivät paremmin tähän myöhempään supermölliin, joten valinta oli sillä selvä. Halusin Kiiralle kisamaisen treenin, jossa palkkaisin sen kerran tai pari, joten tällainen hieman helpotettu viiden liikkeen luokka sopi meille hyvin. Itse saatiin valita likkeet, joten minä jätin meidän vahvimmat pois, ja tein paikkiksen, seuruun, luoksarin, kapulan ja kaukot.

Paikkamakuun aikana palkkasin Kiiran kerran perusasennosta ennen liikkeen alkua, koska meidän vieressä oleva vilkas noutaja oli selvästi Kiiran mielestä epäilyttävä. Itse paikkamakuu meni ihan hyvin. Kiira oli kyllä vähän levoton, ja etsi yleisöstä koko ajan reissussa mukana ollutta Tiinaa, mutta ei kuitenkaan noussut. Palkkasinkin Kiiran sitten heti paikkisen jälkeen kehässä, koska se oli niin hienosti pysynyt aloillaan vaikka selvästi oli tosi levotonta ja vaikeaa tänään. Pisteitä lähti yksi levottomuuden takia. Maatakin Kiira oli siinä ehtinyt haistella. 

Muiden liikkeiden suorituksen aikana palkkasin Kiiran ainoastaan kapulanpidon jälkeen. Kivasti pysyi vire loppuun asti palkan vähäisyydestä huolimatta. Tuomarin puhuttelun aikaan tuomari vielä namitti Kiiraa, kun sanoin, että ihmisten kanssa on tehty paljon töitä. Molempien kehässä käyntien jälkeen Kiiralla oli loppupalkkana pieni possun rustoluu. Kiira on oppinut jo, että palkka odottaa kehän laidalle, kun lopetamme. Sanon sille aina "loppu" kun poistumme kehästä. Vihjeestä alkaa hirveä kiskominen repulle. 

paikalla makaaminen
9
Levotonta pälyilyä Tiinan perään ja sitten vielä maan haisteluakin
seuraaminen
7,5
Keskittyi tosi huonosti ja otti häiriötä vähän kaikesta
luoksetulo
9,5
Korjasi hieman viimeistä perusasentoa
noutoesineen pitäminen   
8
Mäyrämälväystä eli pyöritteli kapulaa suussaan
kaukokäskyt  
9,5
Pari hieman hidasta asennon vaihtoa
kokonaisvaikutus
9
Hienosti ja mielellään tekee töitä

Mitä meidän liikkeisiin tulee niin ne menivät pääsääntöisesti juuri niin kuin on opetettukin. Kiiralla on hieman hitaita liikkeitä ja välillä vinoja perusasentoja, enkä ole niihin vielä kauhean aktiivisesti puuttunut, joten niistä lähtee aina joitakin pisteitä. Kapulanpidosta lähtee myös aina kaksi pistettä pois, koska Kiira ei osaa sulkea suutaan kunnolla. Se roikottaa kapulaa alakulmureidensa takana, eikä siinä ole ymmärrettävästi kovinkaan helppo pitää kapulaa, joten Kiira korjailee asentoa koko ajan. Minä laiska en vain millään jaksaisi opettaa tätä uusiksi. 

Seuruu sen sijaan meni todella huonosti. Se oli ensimmäinen liike ja Kiira ei keskittynyt ollenkaan. Se katseli kamalasti ympärilleen, enkä ole ihan varma etsikö se taas Tiinaa vai muisteliko se edellisten kokeiden mörköä vai emmekö tutustuneet halliin tarpeeksi ennen omaa vuoroa. Oli siellä seuruussa pari hyvääkin pätkää ja tuomari sanoikin, että koiraa osaa selvästi seurata, mutta nyt otti vain paljon häiriötä jostakin. Tämä ei kuitenkaan ollut yhtään samanlainen täysjäätyminen kuin silloin virallisissa kokeissa vaan Kiira ainoastaan pälyili jatkuvasti yleisön suuntaan ja jäi siksi etenkin käännöksissä pahasti jälkeen.

Tulokseksi meille tuli 105/120 pistettä. Kaikkien liikkeiden kerroin oli kaksi. Sijoituimme toisiksi ja saimme kotiin pienen pokaalin ja pehmolelun. Onneksi tuomari ei tiennyt, että juuri ennen suoritustamme tämä tottelevaisuudessa kisaava koira oli murtautunut ulos takakontista, rikkonut treenireput ja ahminut kaikki mukana olleet palkkanamit. 


Minulle tuli mieleen tuossa kotimatkalla, että Kiirahan on tosiaan ollut viime aikoina tosi häiriöherkkänä seuruun aikana. Olen varmaan tehnyt liian nopeasti liikaa pituutta seuruuseen ja samalla lisännyt liian nopeasti liikaa häiriöitä. Etenkin lähettyvillä oleva "oma porukka" on selvästi kaikista maailman häiriöistä se kaikkein pahin häiriö Kiiralle. Kun pitäisi koko ajan vahtia, että kukaan ei häviä minnekään.

Alla video pitkästä seuruupätkästä viime viikon treeneistä. Tuotakin seuruuta ennen oli pari sellaista settiä, jossa kontakti putosi ihan tosi paljon, kun Kiira vahtasi missä treenikaverit ovat. Tosin sitten toisaalta taas tuossa videolla tuon parkkipaikan poikki ajaa auto, eikä se ole Kiirasta selvästi mikään iso häiriö, joten ehkä sille vain on liikaa häiriötä tuo tuttujen ihmisten läsnäolo. Pitäisi kokeilla onko ongelmaa täysin vieraassa porukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.