24. maaliskuuta 2016

Kiiran torstai

Tänään on kiirastorstai eli Kiiran torstai. Kiira onkin nimetty suomalaisen kaikenlaista kiusaa ja harmia aiheuttavan taruolennon kiiran mukaan. Kiira on siis eräänlainen paha henki. Tosin minun olisi pitänyt miettiä tätä nimeä varmaan pari kertaa, sillä Kiirasta on tosiaan kasvanut juuri sellainen kiusanhenki kuin mitä nimi antaa ymmärtääkin. 

Yleisin kiusanteko, jota Kiira harrastaa, on ruoan varastaminen. Kiiraa ei voikaan jättää yksin ellen tyhjennä tiskipöytää kaikesta ruokaa vähänkin muistuttavasta ja piilota kaikkia nameilta tuoksuvia treenivaatteita. Aina silloin tällöin olen kuitenkin huolimaton ja sitten löydäkin muropaketit tyhjennettynä ja paistinpannut nuoltuina. Keittiön kaappeja Kiira ei osaa avata, mutta juuri mikään muu sitä ei sitten pidättelekään, ja se ratkaisee kaikki kohtaamansa ongelmat voimalla. Jos ruokaa on jäänyt takin taskuun, takki revitään. Jos ruokaa on jäänyt purkkiin, purkki rikotaan. 

Tässä pari päivää sitten Kiiran varasteluun liittyvä tuhoaminen nousi ihan uudelle tasolle. Lähdin käymään lähikaupassa, enkä varmasti ollut poissa kuin kymmenen minuuttia, mutta tuona aikana Kiira oli ehtinyt paikantaa siivouskaapin ylähyllylle jääneen Treat&Train laitteen. Olin tyhmyyksissäni jättänyt tuon laitteen sisälle nappulaa. Kun tulin kaupasta, oli minua vastassa iloinen koira, joka oli tuota laitetta tavoitellessaan repinyt siivouskaapin oven irti.  Laitetta se ei sentään ollut saanut ylähyllyltä, mutta ovi oli revitty irti. Itkeäkö vai nauraa?

Kiiran pitäminen hoikkana tämän ruokavarastelun keskellä ei ole ihan helppoa. Etenkin kun Kiiran suosikkiruokiin kuuluu ihan kaikki ja sen vatsa on lähes loputon. Tätä ei usein tapahdu, mutta kerran se oli päässyt käsiksi roskikseen, jossa oli niin paljon ruokaa, että se ei ollut jaksanut syödä kaikkea. Tämän ongelman Kiira kuitenkin ratkaisi sitten sillä tavalla, että piilotti ruokaa ympäri asuntoa. Löysin sitten kuivia leivänpaloja asunnostani koko seuraavan viikon. 

Kiiran painosta puheen ollen saimme muuten Tiinalta kuvassa olevan lahjan. Taistelukoira! Taistelen ylipainoa vastaan. Kiira kun tosiaan lihoo ruoan ajattelemisestakin. Tällä hetkellä se on hyvässä kunnossa, mutta yksi raolleen jäänyt roskiksen ovi muuttaa tilanteen taas täysin. Mokoma kiusanhenki. Ovatko kaikki koirat tällaisia?

5 kommenttia:

 1. Meillä Fiiliksen kanssa painitaan kanssa tuon ruuanvarastelun kanssa!
  Jos tasoilla on vähänkin jotain ruokaa muistuttavaa, on se pian kun selän kääntää kadonnut parempiin suihin. Meillä tyyppi osaa myös avata roskiskaapin oven, joten jos roskista ei vie mennessään, on se levitetty pitkin kämppää. Uusimpana keksintönä Fiiliksellä on syödä/repiä kaikkia vaatteita/riepuja, missä on vauvan puklua. Puhumattakaan niistä vaipoista...
  Meillä ei toi ruuan varastelu näy (vielä) Fiiliksen vyötäröllä, mutta omistajien hermoissa ja lompakossa kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naminami. Vauvan puklua. :D Todella rasittava tapa tämä ruoan varastelu, mutta ainakin se kannustaa pitämään tiskipöydät siistinä. :D

   Poista
 2. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.