30. marraskuuta 2015

Piristystä arkeen


Viikko sitten meillä oli vähän lunta, mutta sen jälkeen sitä ei ole näkynyt. On vain märkää ja pimeää. Minä vaivun tähän vuoden aikaan aina semikoomaan. Treenit ja lenkit lyhenevät, koska ulkona ei huvita olla, kun eihän siellä edes näe eteensä. Ja jos jonain päivänä pääsee valoisaan aikaan ulos, ei se silti kovinkaan kummoista ole, kun hyvin suurella todennäköisyydellä tihkuttaa vettä. Ugh. Että inhoan marraskuuta.

Tokoa on toki tehty arkijuttujen lomassa. Tällä hetkellä tosin on vähän sellainen olo, että me tarvitsisimme taukoa, sillä laji tulee korvista ulos ja minulla on pinna kireällä. Sen lisäksi jokaisessa liikkeessä tuntuu nyt olevan jokin pielessä tällä hetkellä. Mutta ilmotin meidät möllitokoon, ja niissä olisi kiva käydä, joten olen vähän kahden vaiheilla nyt. 

Mutta hieman piristystä meidän elämään on tuonut uusi Treat&Train laite! Tämä vempain syöttää ulos namia kaukosäätimen painalluksella. Pystyn siis palkkaamaan koiraa, kun se on toisessa huoneessa tai kauempana autossa. Tai se oli alkuperäinen tarkoitus. Sitten esittelin laitteen Kiiralle ja Kiira esitteli minulle laatikonavaamistaitojaan. Noihin taitoihin kuuluu raapiminen, pureminen, heitteleminen ja pyöritteleminen. 

Kiiraa ei siis voi jättää ollenkaan valvomatta tämän laitteen kanssa, sillä sen mielestä se on vain erikoinen aktivointilelu, joten se yrittää saada sen sisältä namit samalla tavalla kuin kaikista muistakin aktivointileluista. Tietenkin. Olisihan minun pitänyt arvata. Kun on kysymys ruoasta, ei Kiiraa pidättele mikään. Siksi sammuttaminen ei tule kysymykseenkään. Kiira ei luovuta ennen kuin saa tuon kannen auki vaikka se sitten vaatisi laitteen rikkomista. Kyllähän Kiiran hampaat nyt muovin rikkoo.

Eläin siinä toivossa, että Kiira unohtaa tuon heittelykäytöksen, kun vain otan laitteen ensin valvotusti käyttöön. Olen nyt esimerkiksi käyttänyt laitetta palkansuunnalla leikkimiseen. Helpottaa suuresti takapalkan käyttöä, kun ei tarvitse stressata, että koira karkaa sinne. Toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa saam laitteen siihen käyttöön mihin sen hankinkin.

4 kommenttia:

 1. Kerrohan jatkossakin miten laite on toiminut. Olen pitkään halunnut semmosta. Helpottaisi kun treenattavalla on taipumus kokeilla, josko palkan voisi saada helpommallakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä vaikuttaa edelleen! Kätevää kun voi treenata etäpalkkaa ilman avustajaa. Kiira kun tuppaa varastamaan heti tilaisuuden tullen. :P

   Poista
 2. Siis marraskuuhan on hyvä kuukausi! Pimeä ja märkä on hyvä. Mikä kaikkia vaivaa? ��

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.