2. maaliskuuta 2014

Laskiassunnuntain Match Show


Mätsärikausi avattiin tänään Nurmijärvellä. Eilen alkanut kevät otti tänään takapakkia ja mätsäreitä vietettiin räntäsateessa kylmässä maneesissa. Paikalla oli siitä huolimatta reippaasti väkeä. Isoissa aikuisissa oli 43 koiraa. Omassa porukassa oli Kiirani lisäksi Laika, Loltsi ja Viena. Postauksen kuvat muuten Tiina Silventoisen käsialaa. Kaikki kiitokset siis tänne.

Melu oli melkoinen, kun parisataa koiraa änki maneesiin, mutta onneksi kehät ja ilmottautumiset olivat kuitenkin porrastettu, joten ihan niin täyttä ei koko ajan ollut kuin olisi voinut olla. Aluksi kun saavuimme paikalle Kiira oli maneesin melusta jopa hieman peloissaan. Onneksi se meni kuitenkin nopeasti ohi kun hetken naksuttelin kontaktista. Yllätyin hieman tästä reaktiosta, mutta varmaan kyse oli vain siitä, kun pitkän ajan jälkeen tultiin tuollaiseen tilanteeseen. 

Kehässä Kiira käyttäytyi erinomaisesti ja sijoittuikin sinisten neljänneksi. Palkinnoksi tuli tennispallo, pari maistiaspussia ja pari kuivaa pururullaa. Enkä muuten yhtään liioittele kun sanon Kiiran käyttäytyneen erinomaisesti. Se seisoi kuin tatti tuomarin kopeloitavana. Häntä tosin oli todella matalalla, että ei se siitä kyllä vieläkään tykkää, mutta namin toivossa se osasi seistä todella hienosti paikoillaan. 

Siinä vuoroa odotellessa tuli muuten katseltua ympärille, ja on nyt on pakko sanoa, että näin taas enemmän nyppimistä, huutamista ja pakottamista kuin olisin halunnut. Ihmiset ihan oikeasti huutavat koirilleen kun ne eivät tottele. Käsittämätöntä. Ei niillä ole huono kuulo. Kehässä koirille ei sentään kehdata huutaa, mutta vastaan tulevat ongelmat ratkaistaan sitten pakottamalla koiria pysymään paikoillaan ja nyppimällä niitä hihnasta ravaamaan nätisti. Enkä edes ota puheeksi sitä miten taas näin ihmisen suhtautuvan koiriensa pelkoihin. Pelkkä ajatus saa vereni kiehumaan...

Vuodatuksen vastakohdaksi on sanottava, että näin myös paljon taitavasti palkkaavia omistajia ja iloisia onnellisia koiria. Päivä oli muutenkin oikeasti kiva. Oli hauska olla pitkästä aikaa ulkona koiratapahtumassa kavereiden kanssa. Kiira ja Viena ovat olleet todella väsyneitä koko illan. Niille tämä taisi olla tällä tavalla pitkän tauon jälkeen todella rankka tapahtuma. 

8 kommenttia:

 1. Täysin postaukseen liittymättä: Miten se pentukuume voi? ;)

  http://leikkiinkutsu.wordpress.com/2014/03/03/202/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinko pahentaa tilannetta sillä, että tää pentu etsii vielä kotia? :P

   Poista
  2. Ei se tästä voi enää pahentua. :D

   Poista
  3. Ei mutta, vakavasti puhuen. Tämä pentu tarvitsisi ensimmäisen kodin huonojen kokemusten takia hyvän (ehdottomasti positiivisesti kouluttavan!) kodin. Ja kartotan kaverin apuna kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Tulit vakavasti mieleen. ;) Sattuisiko pennun hankinta olemaan oikeasti ajankohtainen?

   Poista
  4. Itse asiassa ihan vakavasti olen raitapaitaa miettinyt. Elämäntilanne ei vain juuri nyt salli. :(

   Poista
 2. http://pupujenkauhu.blogspot.fi/2014/03/haasteiden-haaste.html sut ois haastettu :'>

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.